Natuurberichten

Pagina 74 van 1631 - 16303 Resultaten

Haematopus ostralegus. Scholekster

Honingzoete lindes en jonge scholekstertjes op de vleugels...


Lees verder 29 juni 2024   6 mnd oud
Visexcursie Spaarnedam

Kennisorganisatie RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland) organiseert samen met lokale werkgroepen (veelal gratis) excursies voor vrijwilligers, waarnemers en andere geïnteresseerden. Ook de komende maanden staat er..


Lees verder 28 juni 2024   6 mnd oud

WWF viert een historische mijlpaal: de status van de Iberische lynx op de Rode Lijst van bedreigde diersoorten van de IUCN (International Union for the Conservation of Nature) is veranderd van ‘bedreigd’ naar ‘kwetsbaar’. Deze..


Lees verder 28 juni 2024   6 mnd oud
Dwerggans, kolganzen en brandgans

Speciaal voor vogelaars die hun kennis willen bijspijkeren of verdiepen heeft Sovon de online Water- en wintervogelcursus ontwikkeld. In tien lessen leer je door middel van zelfstudie meer dan honderd vogelsoorten herkennen die je..


Lees verder 28 juni 2024   6 mnd oud
Soldaat van de Pacifische nathouttermiet

De aanwezigheid van een eerste termietensoort in Nederland is nog maar net gemeld, of we kunnen al een tweede soort bijschrijven. In Rotterdam is in 2021 een kolonie van de Pacifische nathouttermiet ontdekt. Onderzoek heeft nu..


Lees verder 28 juni 2024   6 mnd oud
Woudaap

Apen in het woud en vogeltjes in het bos: hoe naamgeving je op het verkeerde been kan zetten. ..


Lees verder 28 juni 2024   6 mnd oud
Provincie Utrecht opent nieuwe subsidieregeling voor aanleg van bos

De provincie Utrecht wil uiterlijk in 2040 1.500 hectare nieuw bos realiseren. Veel bos is de afgelopen jaren namelijk verdwenen, en ook de kwaliteit ging achteruit. Via een nieuwe subsidieregeling stelt de provincie daarom €..


Lees verder 27 juni 2024   6 mnd oud

De Ministerraad van Luwte kwam onlangs voor de derde keer bijeen. Eén van de ministers is stadmaker Martine Sluijs. Zij creëert luwteplekken: plekken om te ontsnappen aan de stadse drukte. Maar wat is een luwteplek eigenlijk? En..


Lees verder 27 juni 2024   6 mnd oud
Foto van de ruige dwergvleermuis die is ontdekt op de ‘s-Gravelandse buitenplaats.

Het op het spoor komen van een vleermuizenverblijfplaats laat het hart van iedere onderzoeker sneller kloppen. Als dat ook nog eens gebeurt met een soort waarvan we momenteel geen actieve kraamkolonie kennen, dan sta je te dansen..


Lees verder 27 juni 2024   6 mnd oud
distelvlinder - primair

De distelvlinder is een bekende lange-afstandsvlieger. We weten dat ‘onze’ vlinders in de nazomer naar Afrika vliegen, zelfs ten zuiden van de Sahara. Nieuw onderzoek geeft aanwijzingen dat ze soms nog verder vliegen en vanuit..


Lees verder 27 juni 2024   6 mnd oud

Archief