Natuurberichten

Pagina 74 van 1672 - 16720 Resultaten

Scheefbloemwitje - primair

Eind augustus en begin september waren hele goede ‘vlinderweken’. De dagpauwoog was massaal aanwezig en ook het landkaartje en bont zandoogje waren veel te zien. Ook de koolwitjes vlogen volop en één daarvan, het scheefbloemwitje,..


Lees verder 14 oktober 2024   6 mnd oud
Kleine heivlinder - primair

Het is wellicht de meest bedreigde vlindersoort van Nederland en er is maar één locatie, het Kootwijkerzand, waar de soort nog aanwezig is. Hoe lang zal deze stuifzandbewoner nog in Nederland voorkomen? Het leefgebied staat onder..


Lees verder 14 oktober 2024   6 mnd oud
Bundelmycena

Zacht en nat najaarsweer: de paddenstoelen schieten de grond uit. En er werd een bijzondere vogel waargenomen in de Amsterdamse Waterleidingduinen...


Lees verder 14 oktober 2024   6 mnd oud
Zeekatvrouwtje dat na de paring eitjes afzet

De Zeekat zou al weg moeten zijn. Tussen april en juni komt deze tienarmige inktvis naar onze wateren voor de voortplanting. Dieren die in de zomer uit het ei kwamen, trekken voor de winter begint weer naar zee. Dit jaar zagen we..


Lees verder 13 oktober 2024   6 mnd oud
Dagpauwoog op appelbloesem

Beleidmakers, kennisinstellingen, bedrijven en natuur- en milieuorganisaties schreven een natuurplan voor Nederland. Dat was afgesproken door alle landen op de laatste Biodiversiteitstop. Deze week bleek dat het kabinet dat plan..


Lees verder 13 oktober 2024   6 mnd oud
Wolfskers in Hortus haren

Een botanische tuin is een prachtig speelterrein voor kinderen: een soort paradijs. Maar net als de Hof van Eden herbergt een Hortus ook verboden vruchten. In de oude Hortus van Groningen, opgericht door Henricus Munting en daarna..


Lees verder 13 oktober 2024   6 mnd oud
Boomschuim

Op zoek naar schuim in de natuur: je vindt het soms op bomen na een regenbui en groot kalkschuim groeit in vochtig gras...


Lees verder 13 oktober 2024   6 mnd oud
Noordzeeleven

Stichting Doggerland en ARK Rewilding Nederland stappen naar de rechter om beschermde natuurgebieden in de Noordzee te redden. Want waar speciaal aangewezen Natura 2000-gebieden op zee veilige havens moeten zijn voor de natuur,..


Lees verder 12 oktober 2024   6 mnd oud
Researcher introducting West Indian top shell (whelk) on artificial reef.

Saba heeft een spannend nieuw initiatief om zijn koraalriffen te herstellen. Dit nieuwe project, dat loopt van 2024 tot 2026, richt zich op het herstel van belangrijke soorten in de onderwaterecosystemen van het eiland. Met een..


Lees verder 12 oktober 2024   6 mnd oud
Heterolepidodermella squamata

Verborgen in onze zandstranden bevindt zich een wonderlijke wereld van leven die met het blote oog niet goed is waar te nemen. Een strand is meer dan alleen zandkorrels, er zit namelijk veel lucht, water en afval tussen, en dus..


Lees verder 12 oktober 2024   6 mnd oud

Archief