Natuurberichten
Pagina 1 van 1670 - 16695 Resultaten

Reuzenberenklauw en Reuzenbalsemien zijn twee beruchte invasieve exoten die grote schade aanrichten aan biodiversiteit en maatschappij. Bestrijding wordt vaak pas in de zomermaanden ingezet. Terwijl er juist in het voorjaar veel..

Harde structuren in de Waddenzee hebben een grote aantrekkingskracht op vissen, of het nou natuurlijke oesterbanken zijn of kunstriffen. Dat blijkt uit onderzoek met een veelbelovende nieuwe methode: onderwatermicrofoons...

In de Elster Buitenwaarden werkten provincie Utrecht, Utrechts Landschap en Rijkswaterstaat de afgelopen jaren samen aan natuurherstel. Ecoloog Markus Feijen van Utrechts Landschap neemt ons mee in dit uiterwaardengebied vol..

Alpenwatersalamanders op vrijersvoeten en heb jij de eerste roodborsttapuit al gehoord?..

Gemeenten en burgers willen graag meer biodiversiteit. Belangrijk, want de biodiversiteit in Nederland neemt af en daarmee de kwaliteit van de groene ruimte. Maar wat is biodiversiteit eigenlijk? Met Tel Insecten Mee maakt De..

Het is een drukte van belang, daar op het schoolplein in Apeldoorn, maar eigenlijk zijn alle kinderen hartstikke serieus aan de slag. Een buitenles kost wat tijd, maar levert vooral veel op, blijkt 8 april tijdens de Nationale..

In het open, groene en waterrijke landschap van de Lopikerwaard wordt hard gewerkt aan het verbeteren van de ecologische kwaliteit van het gebied. Collectief Lopikerwaard, en de aangesloten boeren, spelen daarbij een sleutelrol...

Kerkuilen hebben eieren en ga op zoek naar het bont zandoogje. ..

Regen van betekenis blijft maar uit. Op steeds meer plaatsen wordt het effect zichtbaar in de natuur. Zeker als je foto’s, gemaakt met de GrowApp, van nu vergelijkt met precies een jaar geleden toen het jaar zeer nat begon. ..

Het Mantingerbos in Drenthe geldt als oeroud bos. Hier werd meer dan 70 jaar geleden het laatste levende exemplaar gezien van een klein, maar bijzonder Nederlands oerdier...