Natuurberichten
Uitgever: SoortenNL
SoortenNL ondersteunt 9 natuurorganisaties die zich dag en nacht bezig houden met het monitoren en in stand houden van soorten. Daarbij concentreren ze zich ook op de leefgebieden want zonder leefgebieden bestaan er geen soorten.Pagina 17 van 29 - 283 Resultaten

Duiken of snorkelen in de winter is voor veel mensen te koud. Wie het er toch op waagt, maakt kans bijzondere soorten te zien die je in andere jaargetijden niet of nauwelijks tegenkomt. De vaak prachtig gekleurde Slanke waaierslak..

Enig idee wat je ziet als je om je heen kijkt in de natuur? Alleen al in één tuin kunnen ruim 1600 planten en dieren leven. Doe mee met de gratis Kennisspecial: Soorten herkennen en beschermen en ontdek welke planten- en..

We hebben te maken met een sterke achteruitgang van de biodiversiteit en van insecten. Ons intensieve landgebruik laat weinig ruimte voor goede voortplantingsgebieden voor planten en dieren. Toch zijn er ook soorten die zich..

14 februari is het Valentijnsdag. Dé dag dat veel mensen aan hun (potentiële) geliefden laten zien hoeveel ze om hen geven. Ook in het dierenrijk zijn er veel soorten die veel moeite steken in het indruk maken op het andere..

De meeste soorten korstmossen zijn heel kieskeurig. Ze groeien op één specifieke groeiplaats, bijvoorbeeld uitsluitend op de grond of juist uitsluitend op boomschors. De duindaalder is hierop een uitzondering en kan zowel op de..

De kwabaal is tegenwoordig ernstig bedreigd in Nederland. Tot halverwege de 20e eeuw was de soort veel algemener. Toen kwam deze vis in veel dynamische rivieren, beken en poldergebieden voor. In tegenstelling tot veel andere..

Fluweelpootjes zijn echte winterpaddenstoelen. Toegegeven, je vindt ze ook wel eens in de zomer, maar de winter is toch het favoriete jaargetijde. In tegenstelling tot veel paddenstoelen kunnen ze prima tegen vorst. Daarom is het..

Libellen kom je niet of nauwelijks tegen in de winter, want ze zijn vrijwel allemaal larve of eitje in of bij het water en die zie je niet gemakkelijk. Toch zijn er twee juffertjes die nu, in de winter, als libel aanwezig zijn...

In een nieuwe conceptrapportage over doelwijziging voor Natura 2000-gebieden wordt door de overheid wederom gezocht naar mogelijkheden om de ambities voor natuurbehoud te minimaliseren, precies wat er in de afgelopen decennia is..

Het is een opvallende verschijning tijdens de wintermaanden: zwermen met dansende muggen op luwe plekjes. Zelfs als er sneeuw ligt kun je ze aantreffen! Maar wat zijn dit voor diertjes, die niet eens kunnen steken? Om dat eens uit..