Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 7 van 127 - 1262 Resultaten

Staatsbosbeheer organiseerde jarenlang excursies naar Rottumeroog.

Tienduizenden vogels gebruiken het als broed- en rustplaats; Rottumeroog. Omdat er vrijwel geen mens op dit Waddeneiland komt, heeft de natuur hier vrij spel. Begin dit jaar is het beheer ervan overgegaan van Staatsbosbeheer naar..


Lees verder 23 oktober 2024   5 mnd oud
Zeekatvrouwtje dat na de paring eitjes afzet

De Zeekat zou al weg moeten zijn. Tussen april en juni komt deze tienarmige inktvis naar onze wateren voor de voortplanting. Dieren die in de zomer uit het ei kwamen, trekken voor de winter begint weer naar zee. Dit jaar zagen we..


Lees verder 13 oktober 2024   5 mnd oud
Researcher introducting West Indian top shell (whelk) on artificial reef.

Saba heeft een spannend nieuw initiatief om zijn koraalriffen te herstellen. Dit nieuwe project, dat loopt van 2024 tot 2026, richt zich op het herstel van belangrijke soorten in de onderwaterecosystemen van het eiland. Met een..


Lees verder 12 oktober 2024   5 mnd oud
Heterolepidodermella squamata

Verborgen in onze zandstranden bevindt zich een wonderlijke wereld van leven die met het blote oog niet goed is waar te nemen. Een strand is meer dan alleen zandkorrels, er zit namelijk veel lucht, water en afval tussen, en dus..


Lees verder 12 oktober 2024   5 mnd oud
In Frankrijk gemaakte foto van Ocnus Planci (eenmalig exclusief wmr)

Tijdens de jaarlijkse Demersal Fish Survey van Wageningen Marine Research, werd in september een opmerkelijke ontdekking gedaan op twee locaties in de Oosterschelde. Tussen de vangst bevond zich een tiental rozebruin gekleurde..


Lees verder 11 oktober 2024   5 mnd oud
Kabeljauw bij een rif (eenmalig exclusief wmr)

Uit een studie van Wageningen University & Research blijkt dat kunstmatige riffen kabeljauw aantrekken en dat deze daar veel tijd doorbrengen. Deze bevindingen zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Royal Society..


Lees verder 1 oktober 2024   6 mnd oud
Pawsonia saxicola

Tijdens een recente opruimexpeditie troffen duikers een nog niet uit onze Noordzee bekende zeekomkommer aan. Opvallend bij soorten uit deze groep is dat het lijkt alsof ze één voor één hun vingers aflikken..


Lees verder 29 september 2024   6 mnd oud
Zeenaald - primair

Snorkelen wordt steeds populairder. Lekker op je gemak genieten van het zeeleven in helder water, bijvoorbeeld in Zeeland. Je ziet mooie en vreemde dieren. Zoals de extreem dunne zeenaalden met hun trompetsnuit. Het is nu de week..


Lees verder 23 september 2024   6 mnd oud

Als landdieren kunnen wij ons maar moeilijk voorstellen wat er onder water in de Noordzee leeft. We weten maar weinig over wat er gebeurt in die grote zoutwaterplas. Deze maand brengen twee gloednieuwe producties daar verandering..


Lees verder 22 september 2024   6 mnd oud

Tijdens de Reef Restoration Workshop die in juni op Bonaire werd gehouden, presenteerden MPAConnect en de Atlantic and Gulf Rapid Reef Assessment hun nieuwste inspanningen op het gebied van capaciteitsopbouw voor koraalherstel...


Lees verder 21 september 2024   6 mnd oud

Archief