Natuurberichten

Categorie: Paddenstoelen

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over paddenstoelen. Deze berichten zijn vooral maar niet uitsluitend geschreven door de Nederlandse Mycologische Vereniging. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle paddenstoelenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe berichten bij.

Pagina 57 van 82 - 816 Resultaten

Amicodisca virella

Vier samen met de Nederlandse Mycologische Vereniging het vijfjarig bestaan van Natuurbericht.nl. Doneer voor 21 augustus tenminste € 20 en maak kans op een paddenstoelenexcursie, het boek “Niet zomaar een bos” en de brochure..


Lees verder 7 augustus 2013   11 jaar oud
Daldinia

Schimmels verspreiden zich door middel van sporen, maar soms ook door gebruik te maken van transport van stukjes mycelium door insecten. De relatie tussen schimmel en insect is soms heel specifiek. Recent is zelfs een nieuwe soort..


Lees verder 30 juli 2013   11 jaar oud
Podosphaera euphorbiae

Het bekende onkruidje Tuinwolfsmelk wordt vaak aangetast door de voor velen onbekende Tuinwolfsmelkmeeldauw en bewijst daarmee een hoop mensen die hun tuin goed bijhouden een dienst. Veel soorten meedauw gedijen prima bij droog..


Lees verder 24 juli 2013   11 jaar oud
Lycogala epidendrum

Door het huidige zomerweer met veel zon en hoge temperaturen verbranden de Blote billetjes die het kort geleden nog zo goed deden...


Lees verder 17 juli 2013   11 jaar oud
Noordelijke honingzwam

Het lijkt erop dat door klimaatopwarming een aantal paddenstoelen de grens van hun verspreidingsgebied enigszins naar het noorden toe heeft bijgesteld. De overwegend in noordelijke gebieden voorkomende Noordelijke honingzwam komt..


Lees verder 10 juli 2013   11 jaar oud
Goudgele plooiparasol

De Goudgele plooiparasol komt tegenwoordig over de gehele wereld voor. Plaatsen waar het jaarrond warm is, zoals in de tropen, buiten en in koelere gebieden meestal binnen in bloempotten van kamerplanten...


Lees verder 3 juli 2013   11 jaar oud
Entoloma sodale

Afgelopen week werden er Bleekbruine staalsteeltjes waargenomen in een schraal kruidenrijk, vochtig duingrasland van het Zwanenwater (NH). Deze stonden hier in gezelschap van planten als Welriekende nachtorchis, Gelobde maanvaren..


Lees verder 26 juni 2013   11 jaar oud
Graskaalkopje

Ook een keurig en kort gemaaid gazon kan een bijzondere vondst opleveren. Dit bleek toen tijdens een excursie van paddenstoelenwerkgroep “De Noordkop” een zeer zelden gevonden variëteit van het Graskaalkopje werd aangetroffen in..


Lees verder 19 juni 2013   11 jaar oud
Rietlandwimperzwam

In het gebied rond het Kennemermeer bij IJmuiden werd vorige week een Rietlandwimperzwam gevonden. Dit is een bijzonder, maar lastig te herkennen schijfzwammetje. Deze zeldzame en achteruitgaande soort is bekend van natte..


Lees verder 5 juni 2013   11 jaar oud
Bokaalkluifzwam

Het Nationaal Park Lauwersmeer viert haar tienjarig bestaan. Het gebied geniet grote faam als vogelparadijs, maar heeft veel meer te bieden. De bosrijke delen en de vochtige kalkrijke graslanden en kruipwilgstruwelen vormen een..


Lees verder 29 mei 2013   11 jaar oud

Archief