Natuurberichten
Uitgever: Atlas Leefomgeving
Vragen over uw leefomgeving? De Atlas Leefomgeving wijst de weg naar actuele en verantwoorde informatie over milieu en gezondheid. We bieden veel kaarten aan, vaak tot op buurtniveau. Te zien is bijvoorbeeld, hoe het staat met bodemkwaliteit, luchtkwaliteit of geluidhinder. Voor professionals bespaart de Atlas werk en ondersteunt het onderlinge afstemming.Pagina 1 van 13 - 130 Resultaten

Duik deze Boekenweek onder in de wondere waterwereld. Het mooie aan lezen is dat je dit kunt doen met je voeten op het droge. Ontdek de bijzondere geschiedenis van het voormalige eiland Schokland, maak kennis met de normaal..

Het wordt natter en de zeespiegel gaat stijgen. Dat weten we van de KNMI-scenario’s van vorig jaar. Overstromingen en extreme natheid hebben niet alleen invloed op de mens. Ook de natuur krijgt het zwaarder te verduren als het..

Deze maanden zitten boordevol grijze en regenachtige dagen. Het is donker en je motivatie voor werk of andere activiteiten is ver te zoeken… Gelukkig is er iets dat kan helpen: ga de natuur in! Lees de tips van Atlas Leefomgeving..

Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team. Een inkijkje in onze eigen..

Nederland is kampioen biodiversiteitsverlies. Er is nu nog maar 15 procent over van de biodiversiteit die Nederland ooit had. Dat moet anders, dachten biodiversiteitspioniers Matthijs en Daan. In 2019 richtten ze Wilder Land op...

Oktober is de 'Maand van de Geschiedenis' met dit jaar als thema 'Echt nep'. Op de Atlas Leefomgeving staat de kaart Monumentale Bomen. Achter deze bomen zit vaak een bijzonder verhaal, maar is dit ook waar? Wanneer zijn mensen..

Deze zomer hadden we geen officiële hittegolf, maar heet was het wel, zeker in Rotterdam. Midden in een stad kan het lastig zijn om het hoofd koel te houden. De gemeente maakte een kaart met koele plekken, waar schaduw is en waar..

Met zijn stichting Bac2Nature wil Marco van Es meer kennis ontsluiten over waarom het voor onze gezondheid belangrijk is om in contact te komen met bacteriën uit de natuur. Ben jij benieuwd naar de onzichtbare helden die onze..

Na alle regen lijkt de zomer misschien toch te komen. Dat hopen we dan maar. Hoe gingen mensen twee eeuwen geleden met hitte om? Ga mee op ontdekkingstocht langs de sporen die onze voorouders achterlieten. Ontdek de bijzondere..

De Ministerraad van Luwte kwam onlangs voor de derde keer bijeen. Eén van de ministers is stadmaker Martine Sluijs. Zij creëert luwteplekken: plekken om te ontsnappen aan de stadse drukte. Maar wat is een luwteplek eigenlijk? En..