Natuurberichten
Uitgever: Atlas Leefomgeving
Vragen over uw leefomgeving? De Atlas Leefomgeving wijst de weg naar actuele en verantwoorde informatie over milieu en gezondheid. We bieden veel kaarten aan, vaak tot op buurtniveau. Te zien is bijvoorbeeld, hoe het staat met bodemkwaliteit, luchtkwaliteit of geluidhinder. Voor professionals bespaart de Atlas werk en ondersteunt het onderlinge afstemming.Pagina 9 van 14 - 131 Resultaten

Al fietsend de luchtkwaliteit meten en op de kaart zetten? Dat doen 500 inwoners van de provincie Utrecht al een jaar lang in het experiment Snuffelfiets. Wat is er allemaal aan data bij elkaar gefietst, wat zegt dit en hoe..

Nu de regels per 1 juli een beetje zijn versoepeld, kan er steeds meer in tijden van corona. Maar ook na 1 juli werken nog steeds veel mensen thuis. Juist dan is het goed om een frisse neus te halen tussen het werken door of op je..

Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team gaat op bezoek bij drie experts. Vorige keer namen we een kijkje in de tuin van Moesmeisje Kim Nelissen. Ditmaal leren we van meteoroloog Grieta Spannenburg hoe..

Atlas Leefomgeving lanceert donderdag 14 mei de nieuwe tool Check je plek. Vul je adres in en krijg met één klik op de knop een overzicht van de kwaliteit van je leefomgeving. Handig als je gaat verhuizen en je benieuwd bent naar..
Atlas Leefomgeving introduceert binnenkort een nieuw thema: afval. Dirk Groot was betrokken bij dit thema. Hij raapt en registreert al jarenlang zwerfafval. Zijn burgerinitiatief Zwerfinator stond vorig jaar op nummer 1 in de..

Eeuwenoude grafheuvels ontdekken op de Utrechtse Heuvelrug vanuit je luie stoel thuis? Dat kan in het project Erfgoed Gezocht. In dit ‘citizen science’-project kunnen burgers de archeologische wetenschap helpen. Namelijk door op..

PFAS kunnen een negatief effect hebben op het milieu en de gezondheid van mensen. Tot voor kort wisten we niet hoeveel PFAS er in Nederland in de grond zit. Een nieuwe kaart toont de gebruikte meetlocaties voor de afleiding van de..

Zaterdag 21 maart is het 'International Day of Forest'. Op deze dag roepen de Verenigde Naties iedereen op om even stil te staan bij het belang van bossen en bomen. Ook in steden zijn bomen van waarde. Ze fungeren als..

Klimaatverandering raakt aan alle thema’s op de Atlas Leefomgeving. Het heeft een relatie met de bodem en met de luchtkwaliteit, maar ook met hoe we onze vrije tijd doorbrengen en hoe we onze bebouwde omgeving inrichten. Tijd dus..
De Atlas Leefomgeving wil mensen inspireren om (samen) te werken aan een duurzame en gezonde leefomgeving. Op onze website gaan wij mooie projecten uitlichten over hoe je hier in de praktijk aan kunt werken. In dit verhaal leest u..