Natuurberichten
Uitgever: Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA)
Pagina 8 van 19 - 188 Resultaten

Recent is ‘Turning the Tide’ van start gegaan, een groot natuurherstelproject voor de mangrovebossen en koraalriffen in Aruba. Het is een samenwerking tussen Wageningen Universiteit & Research en de Arubaanse partners NGO..

Bonaire en Curaçao hebben de afgelopen weken een groot aantal spitsneus kogelvissen zien aanspoelen. Deze sterfte lijkt op een gebeurtenis in 2017 met dezelfde soort in de buurt van Costa Rica. Deze sterfte is niet alleen een zorg..

De neemboom is een invasieve soort die begin 1900 in het Caribisch gebied werd geïntroduceerd. Oorspronkelijk werd deze boom uit India overgebracht vanwege zijn geneeskrachtige, insectenwerende en siereigenschappen. De lokale..

De status van een enkele soort in Caribisch Nederland kan aanzienlijk verschillen tussen de eilanden. Bijvoorbeeld de groene leguaan, die op sommige eilanden voorkomt maar op andere eilanden als invasief wordt beschouwd. ..

Vorig werden diadema-zee-egels in het Caribisch gebied getroffen door massale sterfte. Deze zee-egels – met kenmerkende lange stekels – eten algen op koraal en spelen daardoor een belangrijke rol in het gezond houden van..

Mantaroggen zijn zeer charismatische dieren die in de wateren van het Nederlands Caribisch gebied voorkomen. Ze zijn een zeer gewaardeerde vondst voor duikers en snorkelaars en ook belangrijk voor gezonde oceanen omdat ze helpen..

Stony Coral Tissue Loss Disease (SCTLD) is een zeer besmettelijke koraalziekte die zich de afgelopen jaren snel heeft verspreid over het Caribisch gebied. Deze ziekte, voor het eerst gemeld in Florida in 2014, treft meer dan..

Kroonslakken staan onder enorme druk, wat leidt tot een dramatische afname van hun populaties. Gelukkig is er in 2020 een project gestart in het Curaçao Sea Aquarium, waarin manieren worden onderzocht om de sterftecijfers te..

Papegaaivissen zijn meer dan alleen een mooi gezicht. De gemiddelde papegaaivis besteedt tot negentig procent van zijn dag aan het schoonmaken van de koraalriffen. Met hun scherpe bek kunnen ze gemakkelijk algen van koralen en..

Boa constrictors komen sinds 2005 op heel Aruba voor. Ze zijn hier waarschijnlijk via de exotische huisdierenindustrie terechtgekomen. De impact van de slangen op de kwetsbare lokale ecosystemen heeft geleid tot verschillende..