Natuurberichten
Pagina 61 van 1672 - 16720 Resultaten

Geniet van zwermende spreeuwen bij zonsondergang en wat is de ideale situatie voor een 'Indian summer'?..

Op de shortlist van de prijs voor het beste natuurboek staan dit jaar zes titels. Dat is gisteren bekend gemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels. Het winnende natuurboek wordt op zondag 1 december bekendgemaakt tijdens een..

Vogelaars vermoedden het al een tijdje, maar vanaf nu is het officieel: de dunbekwulp is uitgestorven. Deze watervogel kwam voor in Europa, West-Azië en Noord-Afrika, maar is nu alleen nog maar in musea te zien. ..

De winter is een tijd dat de meeste insecten en dus ook de meeste vlinders niet actief zijn. De lage temperatuur en het gebrek aan voedsel maken dat ze in winterrust gaan. Hoe ze dat doen is per soort verschillend. Er zijn..

Veel paddenstoelen hebben in een bepaalde periode in het jaar hun toptijd. Gewone zwavelkop kun je het hele jaar vinden, morieljes vind je in de lente, hanenkam vaak al in de zomer, en veel soorten in de herfst. Er zijn er zelfs..

Glanskoppen blijven ook in de winter in Nederland en hebben een bijzondere relatie met beukenbomen die nu prachtig gekleurd zijn...

De meeste pigmenten die stoffen of verf kleur geven worden vandaag de dag industrieel geproduceerd. Toch wordt er nog met veel plezier en vakmanschap met verfplanten geverfd. Onder meer wede en indigo zorgen voor mooi blauw. Wilde..

Gewone glimmerinktzwammen staan niet alleen in het bos en heksenboter is een mysterieuze verschijning...

Een recent onderzoek uitgevoerd in het Man of War Shoal Marine Park in Sint Maarten heeft waardevolle inzichten opgeleverd in de biodiversiteit van rifvissen en de aanwezigheid van bedreigde haaiensoorten. Door het gebruik van..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: de eikelmuis, een zoogdiertje dat leeft in de struiken en een gevarieerd dieet heeft, en de dupe dreigt te worden..