Natuurberichten
Categorie: Planten
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 113 van 197 - 1967 Resultaten
Met de nieuwe Wet Natuurbescherming in zicht wordt gevreesd voor de Nederlandse wilde orchideeën. Veel orchideeënsoorten worden vanaf 1 januari 2017 niet meer beschermd en zijn daarmee vogelvrij. De wet is een vrijbrief voor..
Tijdens een FLORON inventarisatieweekend in de Gelderse vallei is het gras Beckmannia syzigachne gevonden. Een zeldzaam, éénjarig, kortlevend gras dat in de afgelopen 100 jaar slechts op enkele plaatsen in Nederland is..
Klein fakkelgras (Rostraria cristata), een nieuwkomer in de Nederlandse flora, is bezig met een opmars in Nederland. Afgelopen juni ontdekte Peter Wetzels een zeer grote groeiplaats op de Javakade in Amsterdam...
De Tour de France bracht het afgelopen jaar niet alleen veel fietsliefhebbers naar Nederland; ook een nieuwe soort voor Zeeland vond zo haar weg. De finish van de eerste etappe was op Neeltje Jans, onderdeel van de..
Cassytha pubescens, een parasitaire klimplant die ook bekend staat als 'duivelstouw', blijkt hét redmiddel bij uitstek om er Europese invasieve exoten als Brem, Braam en Gaspeldoorn tegen te houden. Kan de Australische ervaring..
De planten die in januari in bloei kwamen lagen zes weken voor op schema. De planten die in mei in bloei kwamen waren nog geen week vroeger dan normaal. De voorsprong is inmiddels weer opgelopen tot ruim anderhalve week door de..
Afgelopen week bereikten twee jonge jongens het nieuws nadat zij brandwonden hadden opgelopen na contact met een Reuzenberenklauw. Deze invasieve exoot komt in vrijwel heel Nederland voor, en daar blijft het waarschijnlijk niet..
De afgelopen anderhalve maand verliep zeer zacht. We verwachten daardoor dat zomerbloeiers zoals wilde peen, Sint-Janskruid, grote wederik en grote kattenstaart zo’n 10 dagen eerder in bloei komen dan normaal. Wilt u De..
De mooiste plant van de Drentse hei, de wolverlei of Arnica staat nu in volle bloei. Een hele grote gele Gerbera, daar lijkt hij wel op...
De Antwerpse haven biedt een overlevingsplaats voor niet minder dan tien verschillende soorten orchideeën, waaronder één zeer zeldzame en Europees beschermde soort: de Groenknolorchis. Natuurpunt WAL-Kern Haven volgt de..