Natuurberichten
Categorie: Planten
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 10 van 205 - 2046 Resultaten

‘Rattenstaartgras, een blijvertje’ luidde de titel van een artikel in tijdschrift PLANTEN uit 2016. Ongetwijfeld zou deze soort, die van oorsprong afkomstig is uit Amerika, de komende tijd meer aan het licht komen, was de..
De tuinmarkt in nieuwbouwwijk Boswinkel in Enschede biedt nieuwe bewoners inspiratie voor hun tuinen, versterkt de gemeenschap en helpt de natuur. Er worden inheemse planten uitgedeeld, bewoners kunnen aan de slag met vogel- en..

Een botanische tuin is een prachtig speelterrein voor kinderen: een soort paradijs. Maar net als de Hof van Eden herbergt een Hortus ook verboden vruchten. In de oude Hortus van Groningen, opgericht door Henricus Munting en daarna..

Jeroen Helmer is al illustrator bij ARK sinds de oprichting vijfendertig jaar geleden. Zijn verhaaltekeningen worden over de hele wereld gebruikt door wetenschappers en mensen die rewilding in de praktijk brengen. Zijn tekeningen..

Een week geleden las je een artikel over saffraan. Deel je reacties, vroegen we toen. Een aantal lezers heeft dat gedaan, en dat leverde verrassende resultaten op...

Tot voor kort was de Hazelaar met zijn dikke houtige – alleen met een notenkraker te kraken dop – de enige inheemse soort met 'echte' noten. De afgelopen decennia heeft de Okkernoot zich in Nederland sterk uitgebreid en kan..

Aan het eind van de zomer, als de herfst nog ver weg lijkt, verschijnen in de winkel van de Leidse Hortus steevast de bollen van herfsttijloos en saffraan. Planten die in de bloei wel op elkaar lijken. Maar waar de een giftig is,..

Nog niet zo lang geleden kleurden de Duitse gentiaan de kalkrijke hellinggraslanden in het oostelijk deel van het Limburgs Heuvelland aan het eind van de zomer helemaal paars. Nu zijn het er op zijn best enkele tientallen. “Met..

Al sinds 2002 onderhouden Staatsbosbeheer en het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland samen een levende genenbank in het Roggebotzand. Hier staan zeldzame autochtone bomen en struiken, afkomstig van unieke ouderplanten of..

De naam Agave komt van het Griekse agauos, wat trots of fier betekent. Niet voor niets: grote agaven domineren met hun enorme bloeiwijzen van soms wel zes meter hoog het landschap. Er bestaan vele soorten, waarvan de meeste van..