Natuurberichten
Uitgever: Atlas Natuurlijk Kapitaal
Onze samenleving draait op natuurlijke hulpbronnen. De ondergrond levert drinkwater, wind levert energie, onze bodem produceert voedsel. Er is echter nog een wereld te winnen in de manier waarop we ons natuurlijk kapitaal benutten. Efficiënter, beter afgestemd en slimmer werken heeft grote voordelen voor bedrijven, burgers en overheden, zeker op de lange termijn. De natuur is bovendien een bron van inspiratie en kennis om de majeure uitdagingen van dit moment als verstedelijking en klimaatverandering duurzaam op te lossen. De Atlas Natuurlijk Kapitaal helpt daarbij.Pagina 4 van 8 - 76 Resultaten
Je mag deze kerstvakantie een heleboel niet. Niet op reis, niet uiteten en niet gezellig met veel familieleden bij elkaar komen. Heel jammer natuurlijk. Maar wat kan er wel? We hebben tijd, tijd om te lezen en te ontdekken! Ga op..
Vegetatie slaat koolstof op, de ondergrond geeft ons drinkwater en onze bodem produceert voedsel. Dat is natuurlijk kapitaal. Hoe kunnen we informatie over natuurlijk kapitaal gebruiken in plan- en besluitvorming? Daarover spraken..
Stadslandbouw is sterk in opkomst. In steeds meer steden gebruiken stadsbewoners onbenutte stukjes land voor voedselproductie. Atlas Natuurlijk Kapitaal neemt een kijkje in de keuken van twee succesvolle stadslandbouwprojecten:..
Nog nooit zijn er zoveel Nederlanders in eigen land op vakantie geweest. Volgens dagblad Trouw zoeken ze vooral rust en natuur. Maar wat heeft toerisme voor gevolgen voor de natuur? Douwe Wielenga was als projectleider betrokken..
Wat kun je zelf doen om je leefomgeving te verbeteren? Het Atlas-team bezoekt drie experts. We namen eerder een kijkje in de tuin van moesmeisje Kim Nelissen en meteoroloog Grieta Spannenburg. Deze keer kijken we mee in de tuin..
Met de manier waarop we met ons natuurlijk kapitaal omgaan, is een wereld te winnen. Willem Ferwerda (Commonland) en Danielle de Nie (Wij.land) strijden al jaren om landschappen weer groener, leefbaarder en gezonder te maken...
De terrassen gaan met gepaste afstand weer open, maar de meeste mensen werken nog thuis. Kijk op Check je plek hoe klimaatbestendig jouw leefomgeving is. Hoe groen en koel is het bij jou in de buurt? 'Moesmeisje' Kim Nelissen..
Atlas Leefomgeving introduceert binnenkort een nieuw thema: afval. Dirk Groot was betrokken bij dit thema. Hij raapt en registreert al jarenlang zwerfafval. Zijn burgerinitiatief Zwerfinator stond vorig jaar op nummer 1 in de..
Zaterdag 21 maart is het 'International Day of Forest'. Op deze dag roepen de Verenigde Naties iedereen op om even stil te staan bij het belang van bossen en bomen. Ook in steden zijn bomen van waarde. Ze fungeren als..
In het LANDMARK-EU project werkten wetenschappers uit verschillende Europese landen aan een ‘Soil Navigator’. Met dit gereedschap kunnen boeren beoordelen welke maatregelen het meest geschikt zijn om hun bodem te verbeteren voor..