Natuurberichten

Pagina 326 van 1636 - 16359 Resultaten

Mosschorpioentje, pseudoschorpioen

Zoek de grote reuzenzwam en het kleine mosschorpioentje...


Lees verder 3 oktober 2022   2 jaar oud

Een groengekleurd strand is weer eens wat anders. Plakkaten algen die op de bodem groeien, maken stukjes van onze kust tot een opvallende biotoop. Voor de Kwelderslak is dat goed nieuws...


Lees verder 2 oktober 2022   2 jaar oud
Stoeprandvingermos

De Hortus botanicus Leiden besteedt veel aandacht aan planten die tussen de straatstenen en stoeptegels kunnen groeien. Verrassend genoeg is ook óp de stenen zelf genoeg leven mogelijk. Zo vormen vele bizarre korstmossen met even..


Lees verder 2 oktober 2022   2 jaar oud
Zwartbruine wegmier, lasius niger, mier

Mierenkoningin helemaal alleen en zadelzwam doet het goed...


Lees verder 2 oktober 2022   2 jaar oud
nachtpauwoog - primair

De gevolgen van het teveel aan stikstof voor de natuur zijn complex en voor veel mensen blijven ze onduidelijk en vaag. Maar de overmatige stikstofdepositie heeft wel degelijk hele concrete gevolgen voor planten en dieren in ons..


Lees verder 1 oktober 2022   2 jaar oud
Gelderse roos

De vuurrode bessen van Gelderse roos zijn onmiskenbaar aanwezig in vele landschappen en tuinen. Voor wie het is opgevallen: vogels mijden deze sappige vruchten vooralsnog als de pest. Waarom doen ze dat?..


Lees verder 1 oktober 2022   2 jaar oud
BGE unites experts from more than 20 countries.

Afgelopen week is het internationale project Biodiversity Genomics Europe gestart. Dat is een ambitieus initiatief om het Europese DNA-onderzoek naar biodiversiteit omhoog te tillen naar een veel hoger niveau. Het toonaangevende..


Lees verder 1 oktober 2022   2 jaar oud
Oproller, Glomeris marginata

Oprollende pissebedden en trompetterende kraanvogels...


Lees verder 1 oktober 2022   2 jaar oud
Phylloscopus collybita. Tjiftjaf

De massale vogeltrek is elke herfst weer een bijzonder verschijnsel. Jac. P. Thijsse beschreef precies honderd jaar geleden op een mooie manier hoe hij de huidige fase van de trek, de 'zingende trek', ervaart in zijn tuin. ..


Lees verder 30 september 2022   2 jaar oud
Amazonegebied, Tapajós rivier

Blog van Daphne Willems, expert rivierdolfijnen bij WWF: Jaaa, daar! Mariana wijst. Ik zie een schaduw onder water bewegen op zo’n tien meter van de boot, en dan verschijnt er een lange, smalle, grijze snuit boven water. Wauw!..


Lees verder 30 september 2022   2 jaar oud

Archief