Natuurberichten
Pagina 296 van 1636 - 16353 Resultaten
Vier bedreigde bijensoorten stonden afgelopen twee jaar centraal in een project op Texel: de gewone langhoornbij, de Texelse zandbij, de ijszijdebij en de moshommel. Onverwacht (maar zeer welkom) kwam daar een vijfde soort bij: de..
Natuurjournaal 15 december 2022: witte gestaltes in het weiland...
De Grebbelinie is in de provincie Utrecht een belangrijke ecologische verbindingszone en leefgebied voor dieren en planten. Deze maand start de provincie met het herstellen van de natuur tussen Leusden en Veenendaal en ten noorden..
In december zijn mycologen extra nieuwsgierig als zij een grote paddenstoel tegen komen. Vooral in december vraag je je af wat er zoal nog te vinden is, zeker onder de huidige winterse omstandigheden. Afgelopen weekend troffen we..
Het geraniumblauwtje is een exoot in Europa, die in het zuiden als invasief wordt gezien. Ook in Nederland duikt dit blauwtje op. Dat geldt ook voor het tijgerblauwtje, maar dat is een soort die in Zuid-Europa een inheemse..
Winterslaapwoensdag: winterjuffer is verstopt en watersnuffel onder water...
De vrijwilligers van Mangrove Maniacs op Bonaire wijden zich sinds 2016 aan het herstel en behoud van de mangroves op het eiland. Monitoringsresultaten tonen belangrijke inzichten over de omstandigheden die de groei en overleving..
Akkerbouwer Peter Harry Mulder uit het Groningse Muntendam is de eerste winnaar geworden van de Gouden Leeuwerik. Deze prijs van € 5.000,- voor succesvolle akkervogelbescherming zal vanaf nu jaarlijks worden uitgereikt door..
Nu zitten ze weggekropen vlak boven de grond tussen takkenbossen, de lage bladeren van een klimop of takken van een conifeer. Ze overwinteren als vlinder en kunnen prima tegen de kou. Een graad of 10 tot 15 vorst deert hen niet...