Natuurberichten
Pagina 26 van 1626 - 16258 Resultaten
De Week van ons Water is begonnen: waterpiepers zijn nu in Nederland en ontdek de waterschorpioen!..
Hoeveel vogels sterven door vogelgriep of andere ziekten? En hoe brengen we verhoogde sterfte bij een soort goed in kaart? Monitoren van de gevolgen van vogelziekten wordt steeds belangrijker. Via LiveAtlas start Sovon nu met het..
‘Rattenstaartgras, een blijvertje’ luidde de titel van een artikel in tijdschrift PLANTEN uit 2016. Ongetwijfeld zou deze soort, die van oorsprong afkomstig is uit Amerika, de komende tijd meer aan het licht komen, was de..
De valkruidvlinder dreigt uit ons land te verdwijnen. De rupsen van deze nachtvlindersoort zijn gebonden aan valkruid. Het valkruid, en daarmee de vlinder, is in Nederland op veel plaatsen verdwenen. Onlangs is vastgesteld dat de..
Hoe de dodo klonk zullen we nooit weten. Van de uitgestorven Hawaïaanse vogel de kauai o’o weten we het wel. Eind vorige eeuw is de roep van het allerlaatste mannetje vastgelegd. Zijn roep bleef onbeantwoord, want er waren geen..
Het gaat goed met de bever in Nederland. Inmiddels leven er meer dan vijfduizend van deze grote knaagdieren in de Nederlandse wateren. Van Limburg tot in Groningen, van de Drents-Overijsselse delta tot de Hollandse Delta. Bevers..
Zalmroze en pimpelpaars: de natuur staat nu vol met de kleurrijkste paddenstoelen!..
De tuinmarkt in nieuwbouwwijk Boswinkel in Enschede biedt nieuwe bewoners inspiratie voor hun tuinen, versterkt de gemeenschap en helpt de natuur. Er worden inheemse planten uitgedeeld, bewoners kunnen aan de slag met vogel- en..
Leonard Minkema attendeerde mij wederom op een zeer bijzondere paddenstoelenvondst. Het bleek te gaan om een Barsthoed, die genoteerd stond als uitgestorven in Nederland, maar terug werd gevonden op een oude grazige leemdijk in..