Natuurberichten
Pagina 193 van 1634 - 16336 Resultaten
Invasieve exoten zijn een snel groeiend probleem, zegt het biodiversiteitspanel van de Verenigde Naties. Er moet meer gebeuren om ze te bestrijden en om verdere verspreiding tegen te gaan. ..
Hoe meer je over vis in de Waddenzee weet, hoe beter je kunt voorspellen wat er gebeurt als die zee verandert. Postdoc Hanna ten Brink werkt bij het NIOZ aan modellen die voorspellen hoe vispopulaties reageren op veranderingen in..
Elegante houtpantserjuffer in de bosjes en edelhert begint aan de bronsttijd...
Het landkaartje heeft tegenwoordig drie generaties per jaar: een in mei, een in juli en een in september. In de eerste twee generaties van dit jaar waren er heel weinig landkaartjes, in ieder geval veel minder dan het gemiddelde..
Kieviten hebben in Nederland een tekort aan geschikt leefgebied voor hun opgroeiende kuikens. Hierdoor worden er te weinig kuikens groot en neemt het aantal Kieviten in Nederland af. Dit blijkt uit onderzoek dat OBN natuurkennis..
Zwavelmelkzwam leeft in symbiose met volgroeide eiken op zandgrond. De soort heeft onder invloed van veranderende milieuomstandigheden zijn leefgebied aangepast van voedselarme eiken-berkenbossen naar lanen, parken en wegbermen...
Strandbezoekers kennen ze wel uit het aanspoelsel; buisjes gemaakt van zand en/of schelpstukjes. Ze worden gemaakt door kokerwormen. Hoewel ze al 250 jaar van ons strand bekend zijn, houden deze wormen onderzoekers nog steeds..
'Inheemse planten' is in 2023 het thema van de samenwerkende botanische tuinen. Eén zo'n inheemse schoonheid is de echte koekoeksbloem. In het voorjaar kun je deze bloemen in dichte roze strepen op natte plekken in de weilanden..
Bitterzoete nachtschade en doodshoofdvlinder met bijzonder dieet...