Natuurberichten
Uitgever: Hortus botanicus Leiden
Pagina 18 van 18 - 179 Resultaten
Jaarlijks is er een publieksonderzoek verbonden aan Weekend van de Wetenschap waarbij alle Nederlanders de kans krijgen om een bijdrage te leveren aan onderzoek. Tijdens deze editie worden het hele jaar door het hele land..
Heeft u het stoepplantje van deze week al gezien? Dan mag u zichzelf al een beetje een kenner noemen. In 2020 deden Julia, Giselle, Jamil, Julie, Isabelle en Charlie, biologiestudenten aan de Universiteit Leiden, een klein..
Het kan nog net: in de volle zon, langs bermen, paden en dijken een laatste bloeiend vijfvingerkruid ontdekken. Het stoepplantje van deze week houdt van verstoring en verspreidt zich met zijn uitlopers tussen andere planten op de..
Was u de afgelopen weken aan de kust, in het bos, of gewoon thuis? Robertskruid, het stoepplantje van deze week, bent u hoe dan ook tegengekomen. Misschien heeft u met wandelgenoten of huisgenoten gediscussieerd over naar welke..
Nu bloeit overal de Canadese fijnstraal op kale- en rommelplekjes. Je komt hem steeds vaker tegen. Maar wie goed kijkt, ontdekt spannende dingen in de wereld van de fijnstralen. Bedreigt deze Canadees als betrekkelijke nieuwkomer..
Wie beestjes wil zien, staat stil bij het stoepplantje van de week: de speerdistel. Zeg maar stoepplánt. Tussen de voegen blijft het formaat bescheiden, maar als hij voluit uit kan groeien wordt de stekelige rozet wel een meter..
De naam lijkt een scheldwoord: stinkende gouwe is het stoepplantje van de week. De plant werd in oude tijden in de geneeskunde gebruikt en begon vanuit de kruidentuinen van weleer aan z’n opmars door steden en dorpen. U komt nu..
Tegenwoordig kun je in de stad allerlei vetplantjes tegenkomen, ontsnapt van de vele groendaken. Muurpeper groeit ook op die daken maar is geen nieuwkomer. Al hoeft er maar een blaadje los te raken en het kiemt weer ergens. Ook al..
Hortus botanicus Leiden vraagt al een tijdje aandacht voor stoepplantjes. Sinds het coronatijdperk is botanisch stoepkrijten een rage. Vanaf vandaag publiceert Hortus botanicus Leiden ook nieuws over stoepplantjes via Nature..