Natuurberichten
Pagina 15 van 1666 - 16651 Resultaten

Op 27 februari 2025 is de eerste drijvende hoogwatervluchtplaats voor bevers geplaatst bij Oijen in Noord-Brabant. Gravende dieren zoals bevers zijn een risico voor onze dijken, vooral tijdens hoge waterstanden langs de rivier...

In Nederlands kleinste kustplaats staan geen huizen meer. Alleen een eeuwenoude kerktoren, restant uit roerige tijden. De toren staat stevig, maar onder water is sprake van afbrokkelen. ..

In Nederland wordt de Dipsacus ‘kaardenbol’, ‘weverskaarde’ of ‘kaardendistel’ genoemd. Alle drie namen die iets suggereren wat niet helemaal klopt. Met deze plant wordt namelijk niet gekaard of geweven en het is geen distel. Hoe..

Bloeiende sleedoorns vallen op in het landschap en zijn heel belangrijk voor vlinders zoals de dagpauwoog. ..

Nestonderzoeker Auke-Florian Hiemstra stuitte op een nest dat dertig jaar terug in de tijd bleek te gaan. Zijn ontdekking van opeenvolgende lagen plastic in het nest, afkomstig uit verschillende periodes, is nu gepubliceerd in..

Minister Mona Keijzer van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening lijkt een aangenomen Kamermotie naast zich neer te leggen. Zij wil geen standaard neststenen voor de huismus en gierzwaluw in woningen. Als Keijzer haar..

Het is nog niet zo heel lang geleden dat je, als je door de duinen liep, hier en daar een konijn zag wegschieten. Nu zie je ze daar vrijwel nooit meer. Terwijl konijnen in de duinen uitstekende natuurbeheerders zijn. Ze houden de..

Bali, het eiland van de goden. Die bijnaam heeft de populaire reisbestemming te danken aan z'n serene schoonheid, cultuur en hindoeïstische tempels. Ook natuurliefhebbers gaan er graag naartoe. Maar voor de natuur, en in het..

Het is nog lang geen Pasen, maar eieren zoeken kan nu al! Vandaag begint namelijk het amfibieënseizoen en dat betekent: op jacht naar kikkerdril! De komende vier weekenden kun je in je eigen vijver op zoek gaan naar eiklompen. De..