Natuurberichten

Pagina 1216 van 1634 - 16332 Resultaten

spreeuwen

Op welke manier mannetjes zorg dragen voor hun nakomelingen verschilt heel sterk van diergroep tot diergroep, of zelfs van soort tot soort. Van heel wat diersoorten is gedocumenteerd dat zorgzame mannetjes hun broedzorg niet..


Lees verder 5 april 2013   11 jaar oud

Door de lage temperaturen zijn er in maart veel minder vlinders doorgegeven dan in dezelfde maand vorig jaar. Zes soorten zijn helemaal nog niet gezien in 2013, van veel soorten zijn de aantallen meer dan negentig procent lager...


Lees verder 5 april 2013   11 jaar oud

Eén keer in het jaar eet een koe bewust een stukje vlees, namelijk de moederkoek van haar pasgeboren kalf. Tijdens het voorjaar bevallen veel van de runderen in natuurgebieden van hun kalveren. Om ervoor te zorgen dat het nieuwe..


Lees verder 4 april 2013   11 jaar oud
Een brandweerman vecht tegen de vlammen van een duinbrand bij Bergen aan Zee in 2010 (foto: Jelzo)
Foto: Jelzo, gfd-licentie

Met het huidige koude, droge winterweer en harde wind neemt het risico op natuurbranden sterk toe. Bij een natuurbrand is een goede samenwerking tussen natuurbeheerders en brandweer essentieel. Zowel de ‘rode’ als de ‘groene’..


Lees verder 4 april 2013   11 jaar oud

Na hun quarantaine periode verhuizen de vuursalamanders, die in de loop van 2012 zijn veiliggesteld door opvang in terraria, vandaag naar een permanente verblijfplaats in Kasteelpark Born...


Lees verder 4 april 2013   11 jaar oud
Verspreidingsatlas.nl

Al meer dan honderd jaar wordt in Nederland veldonderzoek gedaan naar de wilde flora. Sinds haar oprichting 25 jaar geleden, beheert FLORON de meest complete databank met meer dan twintig miljoen waarnemingen van planten in..


Lees verder 3 april 2013   11 jaar oud
Zwarte specht

Beukenhout is beenhard. Een spechtensnavel is wel oerdegelijk gereedschap, maar toch… Hoe slagen ze er toch in van daar een nest in uit te hakken? Het hout van een gezonde Beuk is zelfs voor een spechtenbeitel te hard. Maar Duits..


Lees verder 3 april 2013   11 jaar oud
Fomitopsis rosea

De prachtige Roze sparrenhoutzwam, een paddenstoel bekend van noordelijke en alpiene gebieden, is opgedoken op een paaltje in het centrum van Eindhoven. Waarschijnlijk is dit paaltje gemaakt van een geïnfecteerde boom uit..


Lees verder 3 april 2013   11 jaar oud

Behalve zo nu en dan een kleine vos worden er, door het aanhoudende koude weer, momenteel erg weinig dagvlinders gezien. Maar ook nachtvlinders worden maar nauwelijks gemeld, op een enkele voorjaarsspanner en winteruil na...


Lees verder 2 april 2013   11 jaar oud
Leverbloempje

Het Leverbloempje, een soort die oorspronkelijk voorkomt in loof- en naaldbossen op kalkrijke bodem in het Noordelijk halfrond (zowel Azië, Noord-Amerika als Europa) is voor België een ingeburgerde exoot. Leverbloempje werd..


Lees verder 2 april 2013   11 jaar oud

Archief