Natuurberichten

Dossier: Ecosysteemdiensten

Ecosysteemdiensten zijn de vele baten van de natuur voor de mens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkwater, constructiehout, kustbescherming, bestuiving, verkoeling in de stad en recreatie in de natuur. Nature Today publiceert artikelen over ecosysteemdiensten en de bescherming ervan.

Pagina 55 van 67 - 667 Resultaten

Tranende franjehoed

Begin juni komen de eerste Tranende franjehoeden tevoorschijn. Tranende franjehoeden vind je veelvuldig langs wegen en paden van bossen, parken, kerkhoven en in tuinen. Tijdens een ommetje in de eigen woonomgeving maak je kans..


Lees verder 8 juni 2016   8 jaar oud
Pyrus communis. Gewone peer

Meer bloemenweiden kunnen zorgen voor meer diversiteit in wilde bestuivende insecten. En meer diversiteit in bestuivende insecten zorgt voor een betere kwaliteit fruit. En dus voor hogere opbrengsten. Bij de teelt van zowel peren..


Lees verder 16 mei 2016   8 jaar oud
Koolzaadbespuiting

Landbouw is verreweg de belangrijkste uitvinding van de mensheid. Zonder deze uitvinding had de menselijke beschaving zich nimmer kunnen ontwikkelen tot wat hij nu is. De laatste decennia legt de intensivering van de landbouw..


Lees verder 5 mei 2016   8 jaar oud
Reuzenbalsemien

Vele exotische planten en dieren worden jaarlijks in Nederland geïntroduceerd. Slechts een klein deel hiervan weet te overleven en nog een kleiner deel blijkt invasief te zijn. Invasieve soorten leiden tot overlast en verlies aan..


Lees verder 3 mei 2016   8 jaar oud
Leo van der Heiden (Ministerie EZ), Teo Wams (Natuurmonumenten), Dianne Nijland (Vogelbescherming Nederland) en François Kremer (Europese Commissie, of beter:  Natura 2000 Policy Coordinator at the European Commission's Nature Unit).

Nederland kan een voorbeeld worden van een dichtbevolkte, vruchtbare delta waar natuur en mensen floreren. Een land met een gezonde leefomgeving, een aantrekkelijk vestigingsklimaat en een rijke natuur, waar meer dier- en..


Lees verder 2 mei 2016   8 jaar oud
wilde bij

Insecten zoals bijen, zweefvliegen en vlinders zijn belangrijk voor bestuiving van wilde planten en landbouwgewassen. Daarom is het belangrijk te begrijpen hoe bestuivende insecten worden beïnvloed door klimaatverandering en..


Lees verder 28 april 2016   8 jaar oud
Hertshoornkoraal (Acropora)

De koraalfamilie die op dit moment dominant is in koraalriffen blijkt tegelijkertijd ook een van de meest gevoelige koralen voor klimaat- en andere milieuveranderingen te zijn. Het hertshoornkoraal van het geslacht Acropora, waar..


Lees verder 23 april 2016   8 jaar oud
Vier wandelende mensen in het Mallebos bij Spijkenisse

Nederlanders brengen veel meer tijd binnen door dan ze willen. Maar liefst tweederde van de Nederlanders wil graag meer buiten zijn. Dit terwijl de meeste Nederlanders in de wintermaanden bijna negentig procent van de tijd of meer..


Lees verder 8 april 2016   8 jaar oud
Waterbuffels in de Noordwaard bij Werkendam

Op woensdag 6 april is een eerste groep waterbuffels losgelaten in de Noordwaard bij Werkendam. Natuurlijke begrazing met waterbuffels is nieuw in Nederland. De komende dagen arriveren nog eens 9 waterbuffels. Samen met een kudde..


Lees verder 6 april 2016   8 jaar oud
Gekraagde roodstaart, man

Trekvogels houden zich niet aan grenzen. Vogelbescherming werkt daarom nauw samen met natuurbeschermers langs de gehele trekroute van Europa naar Afrika. Daniëlle van Oijen van Vogelbescherming trok twee weken in Burkina Faso op..


Lees verder 29 maart 2016   8 jaar oud

Archief