Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 91 van 127 - 1266 Resultaten
Maart 2013 was koud. Vooral de tweede en de derde decade bleef het kwik ver onder de normale waarden: de tweede decade werd gekenmerkt door een uitzonderlijk lage gemiddelde temperatuur (1,5 °C t.o.v. 7,0 °C normaal) en ook na 21..
De uitzonderlijke weersomstandigheden deze winter gooien het leven van de Hazelmuizen in Voeren aardig overhoop. Net voor kerst vorig jaar hebben onderzoekers van de Zoogdierenwerkgroep nog een wakkere Hazelmuis aangetroffen...
Door de zeer zachte winter tot nu toe is Nederland gemiddeld 20 procent groener dan precies een jaar geleden. Dit blijkt uit de Groenindex die De Natuurkalender en Alterra vandaag voor het eerst publiceren in de uitzending van..
Echt winterweer lijkt voorlopig uit te blijven: het vriest nauwelijks en veel vogels laten de vetbollen en pinda’s in je tuin onaangeroerd. Toch is het aangeraden om de tuinbezoekers met mondjesmaat bij te voederen. De winter kan..
Er dreigt in Europa een flink tekort aan bijen voor de bestuiving van voedselgewassen. Dat blijkt uit onderzoek van een grote groep Europese wetenschappers, waaronder David Kleijn en Jeroen Scheper van Alterra en Wageningen..
Door de zeer hoge temperaturen komen er steeds meer waarnemingen van natuurverschijnselen binnen die niet bij het begin van januari horen...
Het zal u niet ontgaan zijn, de temperatuur de afgelopen weken was bovengemiddeld. Wat betekent dit voor overwinterende vlinders? Er zijn al regelmatig citroenvlinders, kleine vossen en dagpauwogen gemeld. Gaat dat wel goed?..
Rond de kerstdagen en in de eerste week van het nieuwe jaar zijn er elke dag meerdere waarnemingen gemeld van padden of van salamanders en kikkers in tuinvijvers. Ondanks de relatief hoge temperaturen zijn de amfibieën echter nog..
Met de eerste bloeiwaarnemingen van hazelaar, speenkruid, fluitenkruid en sneeuwklokje die bij De Natuurkalender binnen zijn gekomen, lijkt de voorlente van 2014 al van start gegaan te zijn. De gemiddelde temperatuur van de..
Mensen die allergisch zijn voor elzen- en hazelaarpollen kunnen deze dagen al hooikoortsklachten ervaren. Doordat de gemiddelde temperatuur in december meer dan twee graden boven het langjarig gemiddelde lag, komen nu al de eerste..