Natuurberichten
Categorie: Klimaat
Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.Pagina 89 van 127 - 1266 Resultaten
In Nederland worden klimaatbuffers ingezet om mee te groeien met klimaatverandering. Dit zijn natuurgebieden die met behulp van natuurlijke processen zorgen voor waterveiligheid, zowel bij een overschot als een tekort aan water...
Van Noord- tot Zuid-Nederland zijn al de eerste nesten van de eikenprocessierups aangetroffen. Nog nooit eerder zijn er in mei al zo veel nesten gezien. Het aantal eikenprocessierupsen lijkt ook hoger te liggen dan in voorgaande..
Weer een bijzondere vangst in de haringkom van het Nederlands Instituut voor onderzoek der Zee op Texel. Studenten Jetze van Zwol en Bas Wensveen vonden een kortsnuitzeepaardje in het visnet. Het diertje woog 3,51 gram en was 121..
Volgens de Pollenplanner op Allergieradar.nl begint de komende dagen in de zuidelijke helft van het land de piekperiode van het graspollenseizoen. Dan komen de grassen op grote schaal in bloei en kan de pollenconcentratie net als..
De eikenprocessierupsen ontwikkelen zich razendsnel in 2014. Zoals we begin april voorspelden, hebben in de afgelopen week al de eerste eikenprocessierupsen het vierde larvale stadium bereikt. In dit stadium hebben ze de beruchte..
Uit waarnemingen van De Natuurkalender blijkt dat de ontwikkeling van planten nog steeds bijna een maand vroeger is dan normaal. Ook met vorig jaar is het verschil een maand. De Groenindex die met satellieten wordt bepaald..
Het landkaartje is een relatieve nieuwkomer in Nederland. Eind jaren '40 van de vorige eeuw kwam hij binnen en nu zit hij in het hele land. De afgelopen twintig jaar echter zijn de aantallen ongeveer gehalveerd...
Het voorjaar is voor veel sportduikers een hoogtepunt in hun duikseizoen. Ondanks de lage zeewatertemperatuur kijken zij reikhalzend uit naar de periode dat het zeewater acht tot tien graden of hoger wordt. Pijlinktvissen en..
Diverse plaaginsecten in siertuinen en boomkwekerijen zijn al zeer vroeg actief. Vooral insecten in coniferen en bladhoudende heesters zoals de buxus bladvlo, dopluizen en de taxuskevers laten opvallende ontwikkelingen zien. Na de..
Nederland is een prachtige nieuwe bekerzwam rijker: de Violette duinbekerzwam. Dit is geen klein paddenstoeltje waar je ongemerkt aan voorbij zou gaan, maar eentje met een opvallende kleur en een breedte tot wel zeven centimeter...