Natuurberichten
Categorie: Strand en zee
Pagina 9 van 127 - 1262 Resultaten

Sinds de jaren tachtig nemen de populaties migrerende vissen af in de Waddenzee. De oorzaak van deze afname is nog niet duidelijk. Promovendus Jena Edwards volgt al enkele jaren grote vissoorten in de Waddenzee. In haar studie..

Een recente wetenschappelijke studie heeft licht geworpen op de weinig bekende ecosystemen die gedijen in de mesofotische riffen van de Nederlandse Cariben. Onderzoekers verkenden deze 'Twilight Zone'-riffen, gelegen op een diepte..
"Het gelukkigst ben ik wanneer ik duik. Het zal je dus niet verbazen dat ik, nu ik tijdelijk in de Cariben woon, regelmatig in het water rondom Bonaire te vinden ben. Het is elke keer weer mooi en tegelijkertijd vind ik het steeds..

Uit eerder onderzoek van Wageningen Marine Research en partners bleek dat veel jonge poolkabeljauw of Arctische kabeljauw dicht onder het zee-ijs van de centrale Arctische Oceaan leeft, en zich deels voedt met organismen die daar..

Onderzoekers van aanspoelsel zijn uitermate enthousiast. Recente cijfers bevestigen wat begin 2020 al werd gezien: een significante, alsmaar toenemende trend van op het strand aangespoelde eikapsels van de Stekelrog. Dat is echt..

Scholeksters zullen op drie Waddeneilanden met 56 tot 79 procent afnemen de komende honderd jaar. Dit blijkt uit resultaten van de James Cook University in Australië die voortvloeien uit eerder onderzoek van het Nederlands..

Afgelopen winter spoelden opvallend veel zeeschildpadden aan in Nederland. Sommige dieren werden nog levend aangetroffen en opgevangen, maar andere overleefden het niet. Onderzoekers van Wageningen Marine Research onderzochten een..

"Of het nou is vanaf de kant of de boot, duikend of snorkelend, een zeeschildpad zien blijft voor mij elke keer weer een hoogtepunt." In deze blog vertelt WWF-oceanenexpert Nathalie Houtman over haar werk met zeeschildpadden op de..

Het begrijpen en bevorderen van technieken voor de voortplanting van larven is van vitaal belang voor het effectiever herstellen van koraalriffen, wat op zijn beurt de mariene biodiversiteit, kustbescherming en duurzaam toerisme..

Op een warme zomerse stranddag kuieren mensen af en toe bukkend langs de vloedlijn. Op de vraag waar ze naar zoeken hoor je: 'van alles; misschien vind ik wel een zeester'. Ja dat kan, ook in de zomer. Deze week: sterren op het..