Natuurberichten

Categorie: Strand en zee

Pagina 68 van 122 - 1212 Resultaten

Hoekige krab

Op het strand van Ameland is een bijzonder dier gezien. Eind augustus ontdekten twee wandelaars een hoekige krab op de oostpunt van het eiland. In 2003 werd deze opvallende krab voor het eerst gemeld in het Nederlandse deel van de..


Lees verder 13 september 2016   8 jaar oud
wadwachtpost

Staatsbosbeheer heeft deze zomer de 35-jaar oude iconische vogelwachtershut op de Engelsmanplaat vervangen door een nieuwe wadwachtpost. De Kalkman, zoals de nieuwe post heet, staat op een onbewoonde zandplaat tussen Ameland en..


Lees verder 12 september 2016   8 jaar oud
Vorskwab

De Vorskwab is een apart uitziende, zeldzame vis die op de Nederlandse Rode Lijst Vissen staat. De soort werd de laatste 15 jaar als sterk afgenomen beschouwd. De afgelopen weken werd deze soort echter meerdere keren waargenomen..


Lees verder 11 september 2016   8 jaar oud

Het is een recordzomer op het gebied van de sport. Op televisie en in andere media, buiten op de sportvelden of binnen: overal is het sport wat de klok slaat. Ook langs het strand is het raak. Massaal komen ook dit jaar weer..


Lees verder 28 augustus 2016   8 jaar oud
Z. marina Sylt

Nederlandse onderzoekers hebben ontdekt dat de aan de bekende aardappelziekte verwante waterschimmels, Phytophthora gemini en Halophytophthora sp. Zostera, de zaadkieming van zeegras belemmeren. De aanwezigheid van deze..


Lees verder 24 augustus 2016   8 jaar oud
Kluten zeeland

In natuurgebied Prunje in Zeeland komt extra broedgelegenheid voor de kluut en visdief. De machines zijn al volop aan de slag in het terrein van Staatsbosbeheer aan de Zuidkust van Schouwen. 'Het is altijd even wennen als grote..


Lees verder 23 augustus 2016   8 jaar oud
Mossel
www.saxifraga.nl

Mossels zijn bekende en belangrijke bewoners van de diepere getijdenplaten en geulen in de Nederlandse kustwateren. In de VS zoeken de mossels het graag hogerop en groeien ze tussen de planten. Onderzoek laat nu zien dat ze daar..


Lees verder 18 augustus 2016   8 jaar oud
wolkrab

Als het had gekund was er op 11 augustus een luid ‘hoera!’ opgestegen uit de Oosterschelde toen twee duikende biologen bij de Zeelandbrug een forse Wolkrab (Dromia personata) tegenkwamen. Het was dan ook de eerste keer dat deze..


Lees verder 16 augustus 2016   8 jaar oud
Vlokslak

De Grote vlokslak is opgesplitst in twee soorten. Dat is aangetoond met behulp van DNA-onderzoek. Nederland is hiermee een vlokslaksoort rijker. Voor deze nieuwe soort is de Nederlandse naam Gekrulde vlokslak voorgesteld. Op basis..


Lees verder 14 augustus 2016   8 jaar oud
Strandplevier

In 2016 hebben op Texel twee paar strandplevieren gebroed. Dat was sinds 2009 niet meer gebeurd op het eiland, hoewel er in principe genoeg geschikt leefgebied aanwezig is. Maar een paar stille plekken op het strand doet wonderen...


Lees verder 2 augustus 2016   8 jaar oud

Archief