Natuurberichten
Categorie: Planten
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 97 van 197 - 1967 Resultaten
Verspreid over Nederland zijn de afgelopen jaren idylles aangelegd. Bloemrijke graslanden voor vlinders, bijen en mensen. Plekken waar bestuivers weer voedsel en leefgebied vinden, en mensen kunnen genieten van kleur, geur en..
In 2017 publiceerden de partners van Nature Today 819 natuurberichten op NatureToday.com. Hieronder de 25 natuurberichten die in 2017 het meest gelezen zijn. De bijna 700 duizend bezoekers lazen bij elkaar zo’n 1,8 miljoen keer..
FLORON en Tuintelling.nl vroegen plantenliefhebbers om tussen Eerste Kerstdag en dinsdag 3 januari een uur te gaan te zoeken naar bloeiende planten. Door de uitzonderlijk warme laatste dagen van 2017 werden meer bloeiende planten..
In 2017 werd een grote populatie van honderdduizenden exemplaren van de Amerikaanse soort Juncus acuminatus aangetroffen in natuurgebied Huis ter Heide bij Tilburg. De soort staat hier in en langs vennetjes die vijf tot acht jaar..
Om de essentaksterfte in Nederland in kaart te brengen ging in juni Essentaksterfte.nu live. Bij 60 procent van de ruim 600 waarnemingen werd essentaksterfte waargenomen. In 20 procent waren alle bomen ziek. In de noordelijke..
Intensivering van landgebruik in de IJzertijd en vroeg-Romeinse tijd (600 v. Chr. – 100 na Chr.) in Bretagne (Frankrijk) leidde tot een toename van het aantal plantensoorten. Dit toont aan dat, in tegenstelling tot wat men zou..
De zeer hoge temperaturen vanaf 1 oktober zorgen ervoor dat hazelaars en elzen deze winter zeer vroeg in bloei komen. Het pollen van beide soorten kan met de kerstdagen bij droog weer voor hooikoortsklachten zorgen. Geeft u ook uw..
FLORON organiseert voor de vierde maal de Eindejaars Plantenjacht. Elke plantenliefhebber kan tussen maandag 25 december en woensdag 3 januari waarnemingen van bloeiende planten doorgeven aan FLORON. Omdat er in de winter weinig..
De afgelopen vijf jaar zijn er veel bijzondere veranderingen vastgesteld in de Gelderse Poort. Veranderingen in de natuur en veranderingen in het landschap. De vrijwilligers van de Flora- en Faunawerkgroep Gelderse Poort hebben de..
Woekerende waterplanten: ze houden 's zomers veel mensen bezig. Vooral waterbeheerders, die de overlast voor zwemmers, bootjes en vissers op een goede en betaalbare manier binnen de perken moeten houden. Michiel Verhofstad van het..