Natuurberichten
Categorie: Planten
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over planten door onder andere Stichting FLORON, het Nederlands Instituut voor Ecologie en Wageningen University & Research. De plantenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: herkennen van plantensoorten, seizoenveranderingen, bloei, bladontplooiing, rijping van vruchten, bladverkleuring en bladval, exoten, weersinvloeden op planten en de uiteenlopende interacties met allerlei diersoorten. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle plantenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er nieuwe berichten bij.Pagina 5 van 205 - 2046 Resultaten

Deze maanden zitten boordevol grijze en regenachtige dagen. Het is donker en je motivatie voor werk of andere activiteiten is ver te zoeken… Gelukkig is er iets dat kan helpen: ga de natuur in! Lees de tips van Atlas Leefomgeving..

Elke twee weken portretteert Sander Turnhout een planten- of diersoort voor wie ‘het lot van de dodo’ dreigt. Nu: wilde kool, een plant die uit het archief is gehaald om opnieuw tot leven gewekt te worden. Het roept de vraag op:..

Vaak worden dagvlinders weggezet als de kneusjes onder de bestuivers in vergelijking met bijen en zweefvliegen, maar ook ten opzichte van nachtvlinders. Onderzoek aan bestuiving van beemdkroon of Knautia, een voor veel..

Diergaarde Blijdorp in Rotterdam bekommert zich om de wandelende bossen van Bonaire, de mangroves. In de Leidse Hortus maakte stagiaire Hinke Lise een film om het belang van mangrovebossen uit te leggen. Maak kennis met een..

De recente vrieskou heeft de natuur tijdelijk doen stilstaan. Toch? Schijn bedriegt. Wie goed kijkt, kan overal winterannuellen aantreffen. We nemen je graag mee in de wereld van deze taaie groene rakkertjes. Met een beetje geluk..

Ooit zijn de wieren langs onze kust ingedeeld in meerdere vaste algal communities (gemeenschappen van wieren). Tegenwoordig, veertig jaar later, is de situatie drastisch anders. Exoten en andere nieuwkomers beginnen te domineren...

De vanilleplant moet het niet van haar uiterlijk hebben. Zo op het eerste gezicht, zonder bloemen, is deze orchidee vooral een fraaie klimplant met verspreid staande bladeren en hechtwortels. Deze klampen zich op de ondergrond..

Planten in de schaduw benutten meer licht voor fotosynthese dan eerder gedacht. Dat schrijft een team van onderzoekers van de Universiteit Utrecht en Wageningen University & Research in het wetenschappelijke tijdschrift Plant Cell..

De Groene Lopers hebben samen met het provinciale programma Natuur voor Elkaar dit najaar in acht gemeentes waardplanten aangeboden aan inwoners die de natuurlijke omgeving in hun straat, op school of in het voedselbos wilden..

In Simpelveld, in het gebied Keverberg, wordt hard gewerkt om de unieke kalkgraslanden te herstellen. Het doel is dat de planten en dieren die zo kenmerkend zijn voor de Limburgse natuur er straks weer een thuis kunnen vinden...