Natuurberichten
Categorie: Paddenstoelen
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over paddenstoelen. Deze berichten zijn vooral maar niet uitsluitend geschreven door de Nederlandse Mycologische Vereniging. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle paddenstoelenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe berichten bij.Pagina 75 van 82 - 816 Resultaten
Bij een exclusief landgoed hoort een exclusieve paddenstoel. Onlangs werd bij Kasteel Engelenburg bij Brummen de bijzonder zeldzame en lekker ruikende Odeurzwam gevonden...
Recent is bij Schoorl het sinds 1971 uitgestorven Denne-eekhoorntjesbrood gevonden. Door mycologen is jaren vergeefs naar deze paddenstoel gezocht op de stuifzanden in het binnenland, waar ze ook het laatst gezien is...
Op het landgoed Windesheim is de Prachtmycena aangetroffen.
Dit fraaie paddenstoeltje van rijkere bossen is in Noord- en Oost Nederland nog niet eerder aangetroffen...
Snipper, blad en composthopen vormen vaak een ware verzameling van exotische paddenstoelen. De Geaderde leemhoed werd voor het eerst voor de wetenschap beschreven na een vondst op een Nederlandse snipperhoop. Hij is nu, zeven jaar..
Door de natte augustusmaand zijn er dit jaar veel paddenstoelen in het bos. Kun je die eten? Om niet ziek te worden, roepen we de hulp in van de Wageningse expert Thom Kuyper. En Thom, wat adviseer je?..
Afgelopen week werd in de omgeving van Stadskanaal de sinds 1955 in Nederland uitgestorven Spatelzwam aangetroffen. In een jonge Lariksaanplant van Staatsbosbeheer staan duizenden vruchtlichamen van deze zeldzaamheid...
Afgelopen week werden op verschillende plekken in Nederland twee zeldzame soorten stinkzwammen gevonden. In Avifauna stuitte men op de zeer zeldzame Traliestinkzwam en op verschillende plekken elders in het land, onder andere bij..
Eikenmeeldauw is pas sinds 1907 bekend in Europa. Uit recent onderzoek blijkt eikenmeeldauw uit minstens 4 soorten te bestaan, waarvan er 3 vanuit Azië zijn ingevoerd. Eén van deze soorten blijkt niet alleen eikenbladeren aan te..
Vorige week maandag viel de 150 jaar oude Anne Frank boom om. De boom was ernstig aangetast door de Platte tonderzwam. Ondanks de bescherming van een indrukwekkend stalen korset was de boom niet opgewassen tegen de heftige..
De vochtige maand augustus zorgt voor forse aantasting van braamstruiken door de schimmelsoort Gewone braamroest. In Australië en Nieuw-Zeeland onderzoekt men of de Gewone braamroest ingezet kan worden om bramen biologisch te..