Natuurberichten

Categorie: Paddenstoelen

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over paddenstoelen. Deze berichten zijn vooral maar niet uitsluitend geschreven door de Nederlandse Mycologische Vereniging. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle paddenstoelenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe berichten bij.

Pagina 34 van 82 - 816 Resultaten

Gebundelde champignonparasol

De eerste beoordeling van de vondst werd afgedaan als de veel voorkomende Knolparasolzwam. Nadat er op de groeiplaats meerdere paddenstoelen tevoorschijn waren gekomen, werd deze determinatie betwijfeld. Na de juiste literatuur te..


Lees verder 5 juli 2017   7 jaar oud

De Commissie met daarin vertegenwoordigers van Nederlandse en Vlaamse mycologische verenigingen heeft de Lofprijs der Nederlandse Taal gewonnen. Donderdag 15 juni vond in de bovenzaal van Stempels te Haarlem de officiële..


Lees verder 28 juni 2017   7 jaar oud

Vorige week kwamen er verspreid over het land onweersbuien tot ontwikkeling die veelal gepaard gingen met hevige regenval. Het gevolg hiervan was dat er een paar dagen later verspreid in het land interessante inktzwammetjes..


Lees verder 21 juni 2017   7 jaar oud

De bestrijding van de Amerikaanse vogelkers in onze natuurgebieden heeft al veel mankracht en miljoenen euro's gekost zonder overtuigend resultaat. Ruim een eeuw na introductie van deze vogelkers wordt zij wel langzamerhand..


Lees verder 14 juni 2017   7 jaar oud

Hoewel een groot deel van ons land bestaat uit moerassen, weten we eigenlijk maar weinig af van de paddenstoelen die er voorkomen. Maar daar kan natuurlijk wat aan gedaan worden. De afgelopen dagen werden de oevers in het..


Lees verder 7 juni 2017   7 jaar oud
Prooioverdracht boomvalk: mannetje heeft prooi net overgedragen aan vrouwtje die ermeen naar jongen vliegt

Elke dag publiceren biologen berichten over actuele ontwikkelingen in de natuur. In mei bezochten 65 duizend (!) mensen de site. Tijdens diverse presentaties voor natuurliefhebbers blijkt echter de helft nog nooit van NatureToday..


Lees verder 4 juni 2017   7 jaar oud

Afgelopen week kwamen er onverwacht Rode zwavelkoppen tevoorschijn op een plek waar 7 jaar geleden een populier werd verwijderd. De zwavelkoppen zullen de laatste restanten van het wortelhout aan het verteren zijn, dat blijkbaar..


Lees verder 31 mei 2017   7 jaar oud

Een grote rijkdom aan soorten is de beste manier om biodiversiteit te behouden, stelt een internationale groep onderzoekers in het tijdschrift Nature Ecology and Evolution. Volgens één van hen, NIOO-onderzoeker Thomas Crowther, is..


Lees verder 25 mei 2017   7 jaar oud
Gekweekte champignons in Heerhugowaard

De Molenwijk te Heerhugowaard is in het nieuws gekomen vanwege de massa's champignons die er al enige weken achtereen in de plantsoenen tevoorschijn komen. Oorzaak is de champignoncompost die als bodemverbeteraar in de plantsoenen..


Lees verder 24 mei 2017   7 jaar oud
Korrelige taaiplaat

Het lijkt erop dat de fraaie Korrelige taaiplaat flink aan het toenemen is in ons land. Hoofdoorzaak is de toename van dode populierenstammen, het meest geliefde substraat van de Korrelige taaiplaat. Populieren zoals Witte abelen,..


Lees verder 17 mei 2017   7 jaar oud

Archief