Natuurberichten

Categorie: Paddenstoelen

Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over paddenstoelen. Deze berichten zijn vooral maar niet uitsluitend geschreven door de Nederlandse Mycologische Vereniging. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle paddenstoelenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe berichten bij.

Pagina 28 van 82 - 816 Resultaten

Vorige week werd er in een laaggelegen deel van de Schoorlse Staatsbossen een onbekende truffelsoort gevonden. Na wat zoeken op de vondstlocatie werden er negen truffels geteld. Hiervan werden er twee meegenomen voor nader..


Lees verder 15 mei 2019   5 jaar oud

Op 26 januari 2019 ontdekte Jaap van den Berg in de bossen van Soest een nieuwe houtzwammensoort. De soort behoort tot de Stekelkorstzwammen en heeft een doordringende geur. Precies twee maanden later werd deze nieuwe soort ook..


Lees verder 17 april 2019   5 jaar oud

Het Blauwgroen trechtertje heeft sinds de eeuwwisseling een enorme opmars gemaakt in Nederland. Deze opvallende paddenstoel komt sinds kort algemeen op schaars begroeide, zandige en vochtige bodems voor, met name in vochtige..


Lees verder 10 april 2019   5 jaar oud
Nature Today Go

In ruim twee maanden tijd hebben 450 mensen en organisaties al 25 duizend euro gedoneerd voor Nature Today Go. Het is een duidelijk bewijs dat er zeer veel interesse is om toegang te krijgen tot de schat aan locatiegebonden..


Lees verder 4 april 2019   5 jaar oud

De Voorjaarskluifzwam is in het westen van ons land een zeldzame verschijning. In Noord-Holland komt ze boven het Noordzeekanaal sinds mensenheugenis alleen voor onder de Grove dennen van de Eeuwigelaan in Bergen (NH). Daar is nu..


Lees verder 3 april 2019   5 jaar oud

De Heideknotszwam is de laatste decennia bezig aan een comeback. De paddenstoel was in de jaren zeventig en tachtig door verzuring en vermesting een grote zeldzaamheid geworden in Nederland. De Nederlandse Mycologische Vereniging..


Lees verder 20 maart 2019   5 jaar oud
Dikke kelderzwam

Kelderzwammen zijn berucht op bewerkt hout in gebouwen, hoewel ze het meest in de vrije natuur worden gevonden. In vochtige ruimtes, zoals kruipruimtes onder huizen, kelders en dergelijke kunnen kelderzwammen flink huishouden...


Lees verder 6 maart 2019   5 jaar oud

Sinds medio december zijn op stammen van levende eiken in een parkje in de wijk de Essen (Oldenzaal) grote aantallen Blauwgrijze en Lilabruine schorsmycena's aangetroffen. De Blauwgrijze schorsmycena staat als vrij algemeen..


Lees verder 16 februari 2019   5 jaar oud
entomologen

In Nationaal Park Hollandse Duinen zijn in 2018 bijna 7.000 soorten planten en dieren aangetroffen. Nooit eerder werd er in een jaar tijd zo'n grote biodiversiteit aangetroffen binnen een Nederlands natuurgebied. Het hoge aantal..


Lees verder 15 februari 2019   5 jaar oud

Al jaren achtereen worden op landgoed Elswout diverse soorten koraalzwammen aangetroffen. Op 18 september 2018 trof Wendy van der Heeden hier een fraaie, geelgekleurde koraalzwam aan. Door een goede samenwerking van enkele..


Lees verder 3 februari 2019   5 jaar oud

Archief