Natuurberichten
Categorie: Paddenstoelen
Op Nature Today publiceren topbiologen dagelijks over actuele ontwikkelingen in de natuur. In de afgelopen jaren zijn al honderden natuurberichten gepubliceerd over paddenstoelen. Deze berichten zijn vooral maar niet uitsluitend geschreven door de Nederlandse Mycologische Vereniging. De paddenstoelenberichten gaan over uiteenlopende onderwerpen waaronder: eetbaarheid, nieuwe soorten, herkennen van soorten, invloed van weer op paddenstoelen, schadelijke paddenstoelen en veranderingen in aantallen. Een zeer groot aantal soorten is al aan bod gekomen. Alle paddenstoelenberichten staan hieronder weergegeven op chronologische volgorde. Zeer regelmatig komen er weer nieuwe berichten bij.Pagina 17 van 82 - 816 Resultaten
Hoe kunnen we ‘verborgen’ organismen benutten om bomen beter te laten groeien, beton aantrekkelijk voor groen te maken en hittestress te meten? Gaan stadsbewoners milieubewuster handelen als ze hun tuinen wilder laten groeien en..
Een grote sprong vooruit voor de de automatische beeldherkenning ontwikkeld door Waarneming.nl en Naturalis Biodiversity Center: de software is uitgebreid met soorten uit heel Europa. Dit betekent dat je op vakantie in de Alpen,..
Wil jij meer weten over de planten en dieren die in Nederland leven? Doe dan mee aan de gratis Kennisspecial van SoortenNL en het Groen Traineeship! Je leert welke soorten er in ons land voorkomen, waar je ze kan vinden en hoe je..
Het is inmiddels half maart en dan is het weer tijd om naar voorjaarspaddenstoelen uit te kijken. Een aantal voorjaarspaddenstoelen vallen op door hun uitzonderlijke vorm, kleur of grootte. Zo'n soort is de Voorjaarskluifzwam...
Zoals iedereen wel is opgevallen, kwamen er de afgelopen week heel wat takken naar beneden, onder andere dankzij storm Dudley. Bij Marcel Groenendaal, in een wijk in Arnhem, zijn dat vooral lindentakken die hij de afgelopen twee..
De Blauwe korstzwam stond in 1989 nog aangegeven in de categorie 'Bedreigd' op de Rode Lijst. Tegenwoordig is hij minder zeldzaam en staat hij in de categorie 'Kwetsbaar'. Vooral de laatste vier jaar is de Blauwe korstzwam..
Eén keer per jaar worden vleermuisbunkers in de duinen gecontroleerd om te zien wat er aan vleermuizen en ander leven te vinden is. Vorige week waren de bunkers in de duinen van Egmond-Binnen aan de beurt. Groot was de verbazing..
Nu het kouder is buiten, kunnen we weer vele verschillende soorten trilzwammen aantreffen. Wie goed oplet, kan op de vruchtlichamen van de Eikentrilzwam en de Zwarte trilzwam vreemde vervormingen aantreffen. Deze worden mogelijk..
De nieuwjaarsbijeenkomst van de Nederlandse Mycologische Vereniging op 8 januari is ook dit jaar uitsluitend online te volgen. Het programma bestaat uit een ochtendsessie met lezingen over de paddenstoelenmeetnetten en..
Er is in ons land een paddenstoel die zacht uitgedrukt 'eigenzinnig reageert' op winterse buien: de Dennenslijmkop. Op deze winterse buien reageert het ondergronds mycelium juist door paddenstoelen te ontwikkelen. Voorwaarde is..