Natuurberichten
Pagina 91 van 1632 - 16318 Resultaten
Eind februari vond de 28e editie van de Nederlandse Rondhoutveiling plaats. Een veiling in het leven geroepen om mooie stammen van dit natuurproduct een duurzame bestemming te geven, en de aanbieder een goede prijs. Het hout gaat..
De grutto’s, veldleeuweriken, kieviten en tureluurs hebben hulp nodig. Het gaat niet goed met deze kenmerkende weidevogels – zo bleek ook uit recent onderzoek van Sovon via het Centraal Bureau van de Statistiek. Hun aantallen..
Vermesting, verzuring, verdroging: vennen in Nederland zijn kwetsbaar. In de jaren negentig werden maatregelen genomen om ze te herstellen. Zeldzame waterplanten als oeverkruid keerden terug. Hoe succesvol blijkt nu, 35 jaar..
Het is eind mei en de lente is in volle gang. Dat betekent dat het weer tijd is voor misschien wel de spannendste tuintelling van het jaar: de Vleermuistuintelling! In de avondschemering komen ze tevoorschijn, op jacht naar muggen..
Is de veldparelmoervlinder een prinses op de erwt? En herken al die kleine gele bloemen...
De meeste mensen zullen er nog nooit van gehoord hebben: landplatwormen. En met reden: de twee inheemse soorten van Nederland zijn klein en onopvallend. Wel worden steeds vaker exotische landplatwormen aangetroffen, vooral in..
Op de akkers bij het Zuid-Hollandse Rhoon broeden steeds meer kieviten, ze lijken het daar dus goed te doen. Er blijken echter nauwelijks jongen groot te worden. Vooral in de eerste levensweek sterven veel kuikens. Na zeven jaar..
Nu we half mei voorbij zijn hebben we een eerste indruk van hoe de voorjaarsvlinders het deden. Vergeleken met vorig jaar waren er duidelijk meer vlinders te zien de afgelopen weken, maar ja, vorig jaar was het voorjaar dan ook..
De houtsnip is een steltloper die, in tegenstelling tot de meeste andere steltlopers, vooral voorkomt in bossen. Overdag zitten ze vaak diep verstopt in het bos maar in het donker trekken ze eropuit om te gaan foerageren op..