Natuurberichten
Pagina 87 van 1607 - 16061 Resultaten
Steenmarterbaby's worden geboren en wat zijn die gele bloemen in de berm?..
Wanneer er steeds meer voedingsstoffen van het land en uit de lucht in de oceanen terechtkomen, zal dit de omvang en de intensiteit van ‘dode zones’ in de wereldzeeën doen toenemen. Dat is de waarschuwing die promovenda Zoë van..
De mannetjes voeren spectaculaire baltsvluchten uit. En er worden veel eieren gelegd. Het eerste kievitsei dat gevonden wordt, haalt nog altijd de krant. Niet zo gek, want kieviten horen bij het Nederlandse boerenland. Op zachte..
Bij biologische bestrijding worden organismen ingezet om een plaagsoort te onderdrukken. Dit is toe te passen met uitheemse soorten, vaak met hetzelfde natuurlijke verspreidingsgebied als de invasieve exoot. Hiermee zijn risico’s..
In Frans-Guyana is een grote hoeveelheid fossielen ontdekt uit de periode vlak vóór en in de laatste ijstijd. Het gebied veranderde in relatief korte tijd van een soortenrijk mangrovesysteem in een droge savanne met grasland. Dat..
Bij de Bosgroepen zijn veel gemeentelijke leden aangesloten voor advies en ondersteuning bij hun bosbeheer. “Omdat gemeenten ons zien als dé partner met kennis van bomen, kloppen ze regelmatig bij ons aan met vragen over..
Herken het gezang van de groenling en steenhommels kunnen niet bij alle bloemen terecht...
De documentatie van walvisstrandingen gaat ver terug in de tijd: al sinds 1255 worden deze waarnemingen vastgelegd. Afgelopen jaren kon men voor strandingen terecht op Walvisstrandingen.nl van Naturalis Biodiversity Center, een..
De juchtleerkever is een van de vijf beschermde keversoorten in Nederland. De kever leeft in dikke holle bomen en laat zich zeer zelden zien. Toch werd in 2020 per toeval een populatie herontdekt, na vermoedelijk 74 jaar onder de..
Meerkoeten zitten onverstoord te broeden en hazelwormen ontwaken uit de winterslaap...