Natuurberichten
Uitgever: Atlas Leefomgeving
Vragen over uw leefomgeving? De Atlas Leefomgeving wijst de weg naar actuele en verantwoorde informatie over milieu en gezondheid. We bieden veel kaarten aan, vaak tot op buurtniveau. Te zien is bijvoorbeeld, hoe het staat met bodemkwaliteit, luchtkwaliteit of geluidhinder. Voor professionals bespaart de Atlas werk en ondersteunt het onderlinge afstemming.Pagina 6 van 13 - 125 Resultaten
Atlas-redacteur Mirjam Kroeze woont in hartje Utrecht én heeft een zomerhuisje in de Achterhoek. Ja, je hebt van die mensen… Is ze in Utrecht al blij als ze een koolmeesje ziet, in de Achterhoek is dat anders. De reeën kloppen nog..
Dit voorjaar was Atlas-medewerker Dieneke Schram-Bijkerk met haar gezin op Texel. Gaat het over Texel, dan gaat het over vogels. Een merel of een pimpelmees herkennen, dat lukte Dieneke nog wel. Maar al die andere soorten op..
De nieuwe Atlas-medewerker Laura groeide op in de Achterhoek. Op haar 17e verhuisde ze voor haar studie naar Leiden, drie jaar later naar Nijmegen. Hoewel ze een stadsmens is, gaat ze nog graag terug naar haar ‘roots’. Laura..
“Gaan jullie weer naar die ouwe zooi kijken?” Dat kreeg ik vaak te horen op vakantie in Ierland. Een paar reisgenoten en ik wilden steeds oude Keltische overblijfselen bekijken. Stenen, grafheuvels… We kregen er geen genoeg van...
Klimaatverandering raakt ons allemaal. Recent onderzoek laat zien dat klimaatverandering nu al leidt tot meer sterfte door hitte. Zelf word je misschien vaker geconfronteerd met extreme buien, en ondergelopen straten als gevolg...
Atlas-medewerker Stéphanie Wesselink is een geboren en getogen Rotterdammer en een echt stadsmens. Maar ze is ook gek op de natuur. Die staat onder druk in steden. Stéphanie interviewt Roxy Tacq, adviseur belangenbehartiger bij de..
Op de Atlas Leefomgeving vind je sinds kort de nieuwe kaart Monumentale Bomen. De kaart laat alle bomen uit het Landelijk Register van Monumentale Bomen van de Bomenstichting zien. Er staan hele bijzondere bomen op de kaart. Lees..
Biodiversiteit is een voorwaarde voor ons welzijn en onze gezondheid. Dat stelt de WHO op 22 mei, de internationale dag van de biodiversiteit. De voedselproductie loopt bijvoorbeeld gevaar als we de bodem uitputten, en bestuivers..
Tot 30 september vindt het NK Tegelwippen plaats. Het doel is om zoveel mogelijk tuinen in Nederland groener te maken. Ecoloog Mark van Heukelum wipte vorig jaar tegels voor zijn Utrechtse geveltuin. Ontdek waarom hij blij is met..
Je fietst door de provincie Utrecht. Onderweg denk je: hier kan het best wat groener of minder druk. Straks kun jij dat in een app direct melden. De provincie Utrecht, het RIVM en studenten van Hogeschool Utrecht ontwikkelden de..