Natuurberichten
Pagina 48 van 1672 - 16717 Resultaten

Op 20 december 1974 om 10.00 uur is infiltratiegebied Kieftenvlak in de Noord-Hollandse duinen in gebruik genomen. Exact 50 jaar geleden dus! Dit gouden jubileum is een mooie aanleiding om meer te vertellen over dit prachtige..

Hoe herken je verschillende Nederlandse planten- en diersoorten en waar en hoe leven ze? Zwemt hier een otter of een bever? At de eekhoorn of de specht van deze dennenappel? Welke vlinder vliegt er in de tuin? Dat – en meer – leer..
Vraag een willekeurige Nederlander een groot natuurgebied te noemen en de kans is groot dat je ‘Veluwe’ hoort. En inderdaad, de Veluwse natuur ziet er vaak schitterend uit, maar eigenlijk is ze er beroerd aan toe. ..

Eekhoorns op de voedertafel en merels scharrelen het liefst op de grond...

Nederlanders zetten hun groenste beentje voor, zo blijkt uit diverse onderzoeken. Maar volledig duurzaam leven vinden we moeilijk. We worstelen allemaal met bepaalde keuzes, zo ook het Atlas-team. Een inkijkje in onze eigen..

Het is bijna kerstvakantie, de perfecte tijd om de natuur in te gaan en hopelijk ook dieren te zien. Veel zoogdieren zijn echter ’s nachts actief en leven een voor ons verborgen leven. Ze laten wel sporen van hun aanwezigheid..

Sinusbeheer is een speciale vorm van gefaseerd maaibeheer in graslanden. Het leidt tot betere omstandigheden voor en een toename van insecten, zonder verruiging van de vegetatie. Dat blijkt uit de resultaten van zes jaar..

Kans op houtsnippen in de tuin en ken jij de grijze buisjeszwam?..

Sinds een aantal jaren wordt Nederlands grootste en stoerste kever gemonitord: het vliegend hert. Hiervoor gaan vrijwilligers in de avonduren het bos in, om deze luidruchtig vliegende kevers te tellen. Zijn verborgen levenswijze..

Welke combinaties van gewassen werken goed in de moestuin? En zijn die combinaties ook geschikt voor de landbouw? Onderzoekers van Wageningen University & Research onderzoeken het in MoestuinMix, een wetenschappelijk experiment..