Natuurberichten
Pagina 462 van 1641 - 16401 Resultaten
Op 2 september 2020 werd het natuurgebied De Maashorst bezocht om onderzoek te doen naar de keverfauna van twee overleden wisenten. Het onderzoek leverde maar liefst 71 soorten kevers op, waaronder één soort kortschildkever die..
Dat een inventarisatie leuke waarnemingen kan opleveren, bleek tijdens een op roestschimmels gerichte excursie in de Kleine Wielen bij Leeuwarden. Tot onze verbazing troffen we Waterscheerlingroest aan, een soort die in 1879 voor..
Blauwe kiekendief overwintert in Nederland, vogelmuur bloeit nog steeds...
Uit recent onderzoek blijkt dat het strooisel van bepaalde boomsoorten zorgt voor een hogere basenverzadiging en pH in de bodem. Het aanplanten van deze zogenaamde ‘rijkstrooiselsoorten’ kan bodemverzuring tegengaan. Maaike..
We staan op de rand. Het lot van onze planeet voor de komende decennia wordt nú bepaald, tijdens de klimaatconferentie in Glasgow. Hopelijk is daar het besef dat natuur en klimaat innig zijn verbonden. We kunnen de klimaat- en de..
Nederland heeft een enorme opgave om natuur te herstellen. Een forse vermindering van de stikstofdepositie is daarvoor noodzakelijk. In het stikstofbeleid speelt het begrip 'kritische depositiewaarde' een belangrijke rol. In dit..
Haagbeuk heeft trossen zaden, pijlstaart overwintert in Nederland...
Ruimtelijke activiteiten kunnen schadelijke effecten hebben op beschermde diersoorten. Denk aan het rooien van bomen, baggeren of bouwen. In speciale kennisdocumenten voor beschermde diersoorten staat welke maatregelen vaak..
In 2015 werd voor de eerste keer een scheefbloemwitje gezien in ons land. Vanaf dat jaar ging het hard met de uitbreiding van de soort. Inmiddels zijn er al verspreid in het hele land scheefbloemwitjes gezien. Ook in 2021 waren er..
Waterral trekt door Nederland, kleine watersalamander goed verstopt...