Natuurberichten

Pagina 4 van 1664 - 16633 Resultaten

Dannemeer

Medio jaren zeventig van de vorige eeuw was de veldleeuwerik een van de talrijkste broedvogels van Nederland. De meeste veldleeuweriken broedden destijds in grasland, waaruit ze door frequent maaien grotendeels verdwenen zijn...


Lees verder 25 maart 2025   6 dgn oud
Veluwe - Leemputten

Er zijn maar een paar plekken op de Veluwe waar het soortenrijke ‘blauwgrasland’ voorkomt. Natuurgebied De Leemputten Staverden en het aangrenzende Verbrande Bos herbergen zeldzame en bedreigde planten en paddenstoelen. Helaas..


Lees verder 25 maart 2025   6 dgn oud
Gele kornoelje

Genieten van geel: het voorjaar barst uit zijn voegen! ..


Lees verder 25 maart 2025   6 dgn oud

De plaagmier is een invasieve mierensoort die superkolonies vormt. In Nederland komt de soort al heel lang voor binnen het stedelijke gebied, maar in 2021 is een kolonie in het Natura 2000-gebied Meijendel & Berkheide..


Lees verder 24 maart 2025   1 week oud
Erfparadijzen - primair

"Het is hier toch ontzettend groen, hoe kan het zo slecht gaan met de natuur?" Als het aan Stichting Steenbreek en De Vlinderstichting ligt, behoort deze uitspraak over het landelijk gebied zo snel mogelijk tot het verleden. Het..


Lees verder 24 maart 2025   1 week oud
Klimopereprijs

Klimopereprijs en paardenbloemen in bloei...


Lees verder 24 maart 2025   1 week oud

Met dijken, keringen en kanalen hebben wij de rivieren in ons land naar onze hand gezet. We verdedigen de kustlijn. Door klimaatontwrichting is die strategie niet houdbaar. Filmmaker Rik van der Linden brengt met de documentaire..


Lees verder 23 maart 2025   1 week oud
Theeplukken

Thee is een drank die al eeuwenlang wereldwijd wordt gewaardeerd. Het wordt zelfs vaker gedronken dan koffie. Maar thee is meer dan alleen een drankje: het weerspiegelt tradities, innovaties en het dagelijkse leven van de mensen..


Lees verder 23 maart 2025   1 week oud
Boommarter

Tjiftjaf weer overal te horen en boommarters krijgen jongen...


Lees verder 23 maart 2025   1 week oud

Lang hebben we het niet geweten, maar nu moeten ze toch echt kleur bekennen: vroege zoogdieren hadden een donkerbruine vacht. Dat ontdekte een team internationale onderzoekers van onder andere Naturalis Biodiversity Center. Door..


Lees verder 22 maart 2025   1 week oud

Archief