Natuurberichten
Pagina 38 van 1627 - 16262 Resultaten
Groene schildwantsen verschieten van kleur en hazelaar is een belangrijke voedselbron voor veel dieren...
De beruchte hooikoortsplant Alsemambrosia staat in Oost- en Zuid-Europa bekend als een hardnekkig onkruid voor de akkerbouw. De plant vestigt zich op steeds meer akkers in Noord-Europa, vermoedelijk mede door klimaatverandering...
Afgelopen weekend is de egel in heel Nederland weer massaal geteld. De Egeltelling is niet alleen het moment om het stekelige en nuttige dier in de schijnwerpers te zetten, maar ook om erachter te komen waar de egel precies..
Kolibrievlinders kan je overal in Nederland tegenkomen en rode valeriaan bloeit nog steeds...
Op vrijdagavond 20 september kan iedereen een bijzondere avond beleven, waarin muziek en bodemleven elkaar ontmoeten. In het nieuw gecomponeerde concert Soil, LIVE! komen bodemdieren aan het ‘woord’. Daarna is er kans om ze in..
Een groep burgerwetenschappers meet sinds maandag 9 september een jaar lang de gevolgen voor de kwaliteit van het water rond een riooloverstort. Dit doen ze binnen het project 'Water op de Kaart', in samenwerking met het..
Vogelbescherming is zeer verontrust over het regeerprogramma van het kabinet-Schoof: "Het kabinet komt niet met concrete plannen om natuur te herstellen en de achteruitgang van biodiversiteit tegen te gaan."..
Ga tijdens een boswandeling op zoek naar het kleverig koraalzwammetje en langpootmuggen tref je regelmatig in je huis...
Mooi rond en glanzend. Op het strand zie je hele mooie. En steeds meer. Het beeld langs de kust verandert snel, alles is nu anders dan vroeger. Dat geldt ook voor het gebruik van gevoelige namen...
Er is een nieuwe Europese rode lijst libellen verschenen. Hierin zien we dat de achteruitgang van libellen van vennen en hoogvenen die we in Nederland zien in grote delen van Europa speelt. Klimaatverandering lijkt de..