Natuurberichten
Uitgever: ARK Rewilding Nederland
ARK Rewilding Nederland verlegt grenzen voor wilde natuur met als resultaat robuuste natuurgebieden waar natuurlijke processen hun gang mogen gaan. Dat levert een grote rijkdom aan landschappen, planten en dieren op. Bovendien genereert die natuur inkomsten voor bijvoorbeeld recreatie, delfstoffenwinning en gezondheid. Vrij toegankelijke natuur is spannend én voorwaarde voor de betrokkenheid van mensen.Pagina 34 van 56 - 559 Resultaten
Dood doet Leven voert een praktijktoets uit waarbij we dode paarden en runderen in natuurgebieden laten liggen als deze niet kunnen worden afgevoerd. In tegenstelling tot wilde dieren die na hun dood mogen blijven liggen, vallen..

Samen met Brabants Landschap brengt ARK Natuurontwikkeling het edelhert terug in de Brabantse natuur. Het edelhert vervult samen met andere grazers een belangrijke rol in de natuur. ARK tekenaar Jeroen Helmer bracht deze..
Metingen op diverse plekken in de Voordelta laten zien dat het oesterrif van wilde platte oesters dat onderzoekers in februari 2016 aantroffen, hoogstwaarschijnlijk zelf larven produceert. Dit is belangrijk nieuws voor het..

Deze zomer is een familiegroep Schotse hooglanders toegevoegd aan het al door wisenten en konikpaarden begraasde duingebied Kraansvlak, onderdeel van het Nationaal Park Zuid-Kennemerland. ARK Natuurontwikkeling, PWN en Ekogrön..

Wat we van de bever vooral opmerken zijn de sporen die hij achterlaat in zijn eigen territorium, zoals knaagsporen, wissels of burchten. Met de sporen die deze wateringenieur nalaat kan de bever gezien worden als een motor die de..
Zowel op de Veluwe als in de Maashorst zitten de wisenten stevig aan de Amerikaanse vogelkers. De hele zomer lang werden geregeld struikjes met de kop kapot gewoeld, waarbij centimeters dikke takken en stammen afbreken. Vaak..

Tijdens de 1000-soortendag op 17 en 18 september werd een nieuwe populatie van de zandhommel ontdekt op de Korendijkse slikken. Deze bedreigde zandhommel kwam vroeger verspreid over heel Nederland voor, maar is in de tweede helft..
De afgelopen weken worden met regelmaat blauwvleugelsprinkhanen gezien in de Millingerwaard en op de Vlietberg in de Gelderse Poort. De fraaie zeldzame sprinkhanen leven er in een schrale begroeiing die deels opengehouden wordt..

In het Limburgse natuurgebied de Loozerheide werden kort geleden drie jonge grauwe klauwieren gezien. Dit is goed nieuws, ook al is niet met 100% zekerheid te zeggen dat de vogels in het natuurgebied zelf broedden. Hoe dan ook..
Momenteel worden zeer grote aantallen eendagsvliegen langs de Waal en Nederrijn gezien. In deze dichtheden levert het spectaculaire beelden op en spreekt men over zomersneeuw. De schoraas, zoals het beestje heet, laat zich niet..