Natuurberichten
Pagina 256 van 1635 - 16348 Resultaten
Strontvlieg is niet wat je denkt en roodborsttapuit begint met broeden...
De zeeën op onze planeet bevatten bijna 2,5 miljard jaar geleden afwisselend meer of minder zuurstof. Dat komt door het langzame ‘wiebelen’ van de draaiende aarde. De Utrechtse promovenda Margriet Lantink: “Dat de aarde..
Boa constrictors komen sinds 2005 op heel Aruba voor. Ze zijn hier waarschijnlijk via de exotische huisdierenindustrie terechtgekomen. De impact van de slangen op de kwetsbare lokale ecosystemen heeft geleid tot verschillende..
Genoeg poelen op regelmatige afstand van elkaar zijn van levensbelang voor veel soorten amfibieën. Zowel in Noord- als in Zuid-Limburg zet Staatsbosbeheer in op het aanleggen en onderhoud ervan. Hard nodig, want als er niets..
In de provincie Utrecht ligt zo’n 3500 hectare aan onbenutte daken. Al deze lege plekken bieden kansen voor duurzame energie, waterberging en meer biodiversiteit. Vaak weten mensen en bedrijven niet of hun dak geschikt is voor de..
Lang dachten biologen dat chimpansees hun nesten maar zelden op de grond bouwen. Nieuw onderzoek toont aan dat dit juist een belangrijke component is van het gedragsrepertoire van een ondersoort in Congo. Het onderzoek, waaraan..
Groene eieren van de gestippelde dieseltreinworm en mahonie in bloei...
Het gaat niet goed met de Nederlandse natuur. Dat blijkt uit het nieuwste Living Planet Report Nederland 2023 – Kiezen voor natuurherstel. Maar dit rapport heeft ook meteen een hoopvolle boodschap: natuurherstel werkt en kan ons..
Nooit broedden er zoveel zwarte spechten in de Drentse bossen als na de twee zware stormen van 1972 en 1973, die complete lappen bos omverbliezen. Daarna daalde het aantal zwarte spechten weer, maar sinds 2000 heeft boskap een..
Dagvlinders zijn geliefd, kleurrijk en komen ook bij ons in de tuin. Veel mensen kennen dagpauwoog, citroenvlinder en de koolwitjes wel. Maar niet alle dagvlinders zijn zo opvallend. De aardbeivlinder is een zeldzame soort, die..