Natuurberichten
Pagina 230 van 1635 - 16342 Resultaten
De Nederlandse Mycologische Vereniging heeft op 13 mei het jubileum ter ere van het 25-jarig bestaan van de paddenstoelenmeetnetten groots gevierd met een feestelijk symposium in Naturalis Biodiversity Center. ..
Nu de wolf terug is in Nederland, is er weer een toppredator in het ecosysteem. Wat is de invloed daarvan op dat ecosysteem? “Veel is nog onduidelijk”, vertelt Staatsbosbeheer-ecoloog Aaldrik Pot. “Iedere verandering in een..
In de Oostermeent bij Blaricum (NH) is recent een gebied speciaal ingericht voor weidevogels. Het sluit nu aan bij het belangrijke weidevogelkerngebied in de Eempolders van Utrecht. Zullen kemphanen en andere weidevogels De Kampen..
Stichting ANEMOON onderzoekt al decennialang met vrijwillige waarnemers het leven in zee en in onze kustwateren. We inventariseren wat er aanspoelt, houden in de gaten wat tussen bij eb droogvallende stenen leeft en monitoren met..
Steden brengen hun eigen milieu met zich mee. De bodem is meestal een dikke laag gesteente waardoor het er meer opwarmt dan in een groenere omgeving. Hoewel de stad vaak als een soort woestijn gezien kan worden, biedt het ook..
Sperwer valt met neus in de boter en paarse morgenster schittert ‘s ochtends. ..
Deze week hebben ARK Rewilding Nederland en Ørsted vijf kubieke meter oude oesterschelpen begroeid met vijf miljoen babyoesters uitgezet bij ‘Voordelta 05’. Dit is de eerste pilot die voortkomt uit het partnerschap tussen de twee..
Binnenkort vliegen ze weer: zeefwespen. Een mooie naam voor mooie graafwespen, want dat zijn ze. In Nederland komen drie soorten voor: de grote, de bleke en de kleine zeefwesp. Zeef, niet zweef! Hun naam hebben ze niet te danken..