Natuurberichten
Pagina 183 van 1637 - 16362 Resultaten
‘In het voorjaar sta ik nog onopvallend tussen het andere opkomende groen, maar vanaf juni pronk ik trots met mijn blauwe bloem. Tot ver in het seizoen sier ik bermen, onbemeste graslanden en lichte bossen,' was de tekst voor..
Ruige dwergvleermuis aangekomen in Nederland en vliegende krakelingen...
Uit het grootschalige internationale onderzoek SCANS-IV blijkt dat er in de Europese Atlantische Oceaan ruim 1,4 miljoen walvissen, dolfijnen en bruinvissen leven. De tellingen zijn in de zomer van 2022 uitgevoerd met één schip en..
Bijna zo oud als Sovon is de Landelijke Dag. Wat begon als een ‘landelijke contactdag’ in het Botanisch Laboratorium in Utrecht groeide uit tot een ontmoeting tussen meer dan tweeduizend enthousiaste vogelaars, vrijwilligers en..
In het Amazonewoud liggen duizenden restanten van oude beschavingen verborgen. Deze verborgen structuren, ook wel geogliefen genoemd, geven veel prijs over de geschiedenis van de Amazone. In Science verscheen afgelopen donderdag..
Koolwitjesrupsen spinnen snel een pop en koolmezendrukte begint. ..
Hoe werkt de natuur? Dat is een korte maar ook een grote vraag. En hoe onderzoek je dat? Dat kan iedereen deze zaterdag 7 oktober zelf komen ontdekken… Bij het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW). Een kans die zich maar..
Wat is biodiversiteit nu precies? Waarom moeten we erin investeren, en hoe? Belangrijke maar lastige vragen voor beleidsmakers, hoveniers, bewoners en bestuurders. 'Natuur voor Elkaar' organiseerde een bijeenkomst hierover in..
Kleine zwanen vliegen bij warm weer minder ver tijdens hun herfsttrek. Klimaatverandering heeft dan ook geleid tot een verschuiving van het wintergebied. Voor het eerst konden Nederlandse vogelonderzoekers de specifieke keuzes..
In september organiseerden SoortenNL en het Wereld Natuur Fonds voor circa 600 deelnemers vier webinars met het thema 'Natuur in de Provincies'. Sinds de decentralisatie van het natuurbeleid in Nederland zijn provincies..