Natuurberichten
Pagina 167 van 1633 - 16330 Resultaten
Om Helmharpoenzwammen te zien moet je zeer veel geluk hebben. In Nederland heb je tegenwoordig twee soorten Helmharpoenzwammen: de Helmharpoenzwam en de Geelbruine helmharpoenzwam. Ze komen voor in gebieden die in veel gevallen..
Heb je al jaren ervaring of kom je net om de hoek kijken? Dieren determineren is en blijft soms een uitdaging. Op basis van uiterlijk zijn er soorten die verdacht veel op elkaar lijken. Toch zijn er specifieke kenmerken waarmee ze..
Kuifmees heeft geen zin om het bos uit te gaan en waar groeit de levermelkzwam?..
Het toedienen van steenmeel is een relatief nieuwe maatregel om de verzuring van bossen tegen te gaan. Miljoenpoten spelen een belangrijke rol in deze ecosystemen en het toedienen van steenmeel kan een negatieve invloed hebben op..
Op de Nederlandse Waddeneilanden zijn sinds 2015 170 nieuwe exoten waargenomen. Planten vormen daarvan met 151 soorten de grootste groep. Dit blijkt uit een update van een eerdere inventarisatie. Deze nieuwe planten zijn allemaal..
Haagbeuk hangt vol zaden en boomklever blijft lekker hier in de winter...
De bij ons voorheen uiterst zeldzame vale gierzwaluw broedt in het Middellandse Zeegebied maar wordt in het najaar steeds vaker opgemerkt in ons land. Ook de afgelopen weken was het weer raak: als de wind flink uit het zuiden..
Tijdens het Circle of Life-symposium kwamen professionals uit vier landen bijeen om kennis te delen over de positieve effecten van dode dieren in de natuur. Er werd onderzocht welke kansen er nog liggen en hoe we effectief kunnen..
Gewone ossentong bloeit nog steeds en wisent schilt boompjes...
Maar zo’n twintig procent van de kleine wateren in Nederland heeft een goede waterkwaliteit. Dat blijkt uit de nieuwste resultaten van het burgeronderzoek ‘Vang de watermonsters’ van 2023. Tachtig procent van de gemeten wateren..