Natuurberichten

Pagina 1209 van 1634 - 16334 Resultaten

Vlinderstruik

Hoe meer bloemen in de tuin, hoe mooier en beter voor vlinders, bijen en andere insecten en dus ook voor de natuur. Dat laatste blijkt helaas niet altijd te kloppen. Er is grote voorzichtigheid geboden met welke soorten tuiniers..


Lees verder 2 mei 2013   11 jaar oud

Het heeft een paar weken geduurd, maar nu is toch echt de vlinderlente losgebarsten. Bont zandoogjes, klein geaderd witjes en oranjetipjes vliegen volop en ook de koninginnenpage is al gezien...


Lees verder 2 mei 2013   11 jaar oud
Voorjaarskluifzwam

De Voorjaarskluifzwam is één van de grotere paddenstoelen die in het voorjaar verschijnt. Dat het eten van de Voorjaarskluifzwam niet zonder gevaren is, is al lange tijd bekend. Desondanks zijn er nog steeds mensen die het er op..


Lees verder 1 mei 2013   11 jaar oud
Baars eitjes

Afgelopen weken hebben veel baarzen gepaaid om de komende generatie veilig te stellen. De baars ‘hangt’ hierbij lange kleverige eistrengen aan structuren als takken en riet in ondiep water. De eieren hebben meer dan een week nodig..


Lees verder 1 mei 2013   11 jaar oud
Muizenstaartjes langs pad in Betuwse boomgaard

Wie in deze tijd van het jaar eens gaat kijken bij een boomkwekerij, of een ingang van een weiland, kan voor een aangename verrassing komen te staan. Het Muizenstaartje is een onopvallend, klein (soms slechts enkele centimeters..


Lees verder 30 april 2013   11 jaar oud
vleermuiskast ophangen
EENMALIG GEBRUIK

Het ophangen van vleermuiskasten is de laatste tien jaar behoorlijk populair geworden, maar de kennis erover is daarbij achtergebleven. Een nieuw rapport van de Zoogdiervereniging en het Nederlandse Bureau Waardenburg beschrijft..


Lees verder 30 april 2013   11 jaar oud
De kaak met de kenmerkende holle kiezen.

In de laatste IJstijd kwamen in het Noordzeegebied allerlei grote zoogdieren voor. Botten van deze dieren komen op het strand terecht wanneer het strand wordt verbreed met zand van de Noordzeebodem. Je kunt deze botten gewoon..


Lees verder 30 april 2013   11 jaar oud
eenmalig gebruik Koolmees met rups

Ondanks de verstoring door klimaatverandering is de koolmees niet in aantal achteruitgegaan. Wel vliegen er tegenwoordig minder jonge mezen uit, maar met minder concurrenten is de overlevingskans van die jongen groter. Alleen de..


Lees verder 29 april 2013   11 jaar oud
Vele (kleine) mannetjes en een (grote) koningin maken zich gereed voor een bruidsvlucht.

Het is weer lente en in bijna elke tuin worden de mieren dan weer actief. Het gaat bijna altijd om de wegmier, maar er zijn zeker ook andere soorten te vinden rondom onze huizen. Ze worden soms als lastig ervaren door al hun..


Lees verder 29 april 2013   11 jaar oud
Pimpelmees VRIJ GEBRUIK

Het ene nest is het andere niet. Nieuw Brits onderzoek toont aan dat mezen naar aanleiding van het gewijzigde klimaat een verkeerde nestbouwkeuze kunnen maken met mislukte broedpogingen tot gevolg. Een verhaal over..


Lees verder 29 april 2013   11 jaar oud

Archief