Natuurberichten
Pagina 115 van 1632 - 16320 Resultaten
Om in Nederland een steppekiekendief te zien, hoef je in tegenstelling tot voor veel andere schaarse soorten niet naar de kust. Met enig geluk kun je er ook een in het binnenland langs zien komen. De beste perioden zijn de..
Baltsende haviken boven het bos en snel schelpen leren kennen...
Op veel plekken komt nog te veel stikstof in het oppervlaktewater voor. Bemesting is een belangrijke bron. Via drainagebuizen spoelt er bijvoorbeeld nitraat naar de sloot. Verschillende organisaties, waaronder Wageningen..
Door de recordwarme februari en de zeer warme maart tot nu toe verwachten we dat rond deze tijd de eerste zomereiken hun bladeren ontplooien. Dat zou recordvroeg zijn. De piek van de bladontplooiing zou dan al rond 7 april zijn...
Hoewel er al vanaf 1915 in Nederland een registratiesysteem bestaat voor dode walvissen, waren er tot in de jaren 1970 geen betrouwbare gegevens beschikbaar over het aantalsverloop van gestrande bruinvissen. Het uitpluizen van..
Op zoek naar schallebijters en berken komen in blad en bloei - let op de verschillen...
Het is al bijna zover, zaterdag 23 maart is de Schelpenteldag! Je kan dan weer de Nederlandse en Vlaamse stranden op om mee te doen met de internationale schelpentelling. Je hoeft geen schelpenkenner te zijn om te tellen, iedereen..
De zes eilanden van het Nederlands Caribisch gebied zijn bezig met de voorjaarstellingen van broedvogels. Dit vijfjarige project heeft als doel om lokale broedvogelpopulaties in kaart te brengen. Uit de eerste resultaten van vorig..
De zogenaamde single tracks in Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug zijn geliefd bij mountainbikers maar doorkruisen het leefgebied van zandhagedissen, hazelwormen en levendbarende hagedissen. Uit onderzoek blijkt dat ze..
Het heeft zoveel geregend dat in menig natuurgebied in Noord-Holland de wandelpaden voor een deel onbegaanbaar zijn geworden. Diepe plassen maakten het ons tijdens een excursie vrijwel onmogelijk om de route te vervolgen, ook met..