Natuurberichten
Dossier: Bermen
De lengte van alle wegen in Nederland bedraagt ruim 140 duizend kilometer. Dat betekent dat ín Nederland ruim 250 duizend kilometer aan bermen voorkomt. In die bermen komen veel planten- en diersoorten voor. Goed bermbeheer is dus belangrijk voor de biodiversiteit in Nederland. Hieronder alle natuurberichten die over bermen gaan.Pagina 6 van 23 - 228 Resultaten
De blaadjes lijken haast met een schaartje uitgeknipt. Slanke rode uitlopers trotseren het beton van de stoep, een slinger van kleine plantjes op zoek naar een aantrekkelijk plekje om te wortelen. En dan die heerlijke naam. Speur..
Steeds meer gemeenten, provincies, waterschappen en andere beheerders zijn zich bewust van de problemen met biodiversiteit in Nederland en de insectensterfte. En steeds meer beheerders willen daar ook echt iets tegen doen. Er..
Hans Adema was deze keer de eerste die de Zwarte amaniet (15 stuks!) aantrof in Polderpark Cronestein te Leiden. De Zwarte amaniet werd voor het eerst in Nederland gevonden in 2000. Het is een mysterie waar precies de herkomst..
Ecologisch bermbeheer staat volop in de belangstelling. Op veel plekken zie je bermen en groenstroken waar anders wordt gemaaid dan voorheen. Bij veel gemeenten zijn berichten over biodiversiteitscrisis en insectensterfte..
De langdurige droogte zorgt bij veel ongeduldige liefhebbers van paddenstoelen voor stress. Paddenstoelen die normaal in augustus verschijnen, zoals de grote boleten, hebben zich dit jaar nauwelijks laten zien. In het Heilooërbos..
Vorige week was de eerste paddenstoelenexcursie van PWG 'De Noordkop' van deze nazomer. Dat paddenstoelenliefhebbers door de droogte niet veel paddenstoelen verwachtten, bleek uit de magere opkomst van slechts acht personen. Maar..
De zomers worden warmer en droger. Langere perioden met hittegolven en droogte worden het nieuwe normaal. Als gevolg van de vele weersextremen van de afgelopen jaren zien we een mediterranisering van onze flora. Er zijn winnaars..
De kleine vuurvlinder is een algemene dagvlinder die voorkeur heeft voor bloemrijke plekken. Ze zijn te vinden in bloemrijke wegbermen, parken en groenstroken. Ze komen ook wel in tuinen als daar bloemrijk grasland in de buurt is...
De gemeente Hellendoorn heeft de Blije Bermverkiezing gewonnen. Steenwijkerland is op de tweede plaats geëindigd. De gemeente Dalfsen heeft de aanmoedigingsprijs gewonnen; deze prijs is voor de gemeente die goed op weg is naar..
Bedrijventerreinen en biodiversiteit een gekke combinatie? Of juist een kans? In opdracht van provincie Gelderland onderzocht NL Greenlabel twee bedrijventerreinen, in Apeldoorn en Barneveld. Hoe kunnen we groen en duurzaamheid..