Natuurberichten
Dossier: Tuinen
In tuinen is ontzettend veel leven te ontdekken. Wanneer je goed kijk zie je dat elke tuin eigenlijk vol zit met allerlei dieren. Denk aan vogels, vleermuizen en egels maar ook aan bijen, dagvlinders en nachtvlinders. En wat dacht je van alle verschillende soorten slakken, spinnen, wormen en talloze insecten. Wekelijks worden hieronder nieuwe natuurberichten geplaatst over dieren in de tuin en hoe je je tuin aantrekkelijker kunt maken voor dieren. De meest actuele berichten staan bovenaan.Pagina 31 van 97 - 964 Resultaten
De naam lijkt een scheldwoord: stinkende gouwe is het stoepplantje van de week. De plant werd in oude tijden in de geneeskunde gebruikt en begon vanuit de kruidentuinen van weleer aan z’n opmars door steden en dorpen. U komt nu..
Het boomblauwtje heeft een aantal generaties per jaar. De rupsen leven op bloemknoppen. In het voorjaar worden eitjes afgezet op bijvoorbeeld sporkehout en hulst, die dan bloemknoppen hebben. In de zomer is klimop een goede..
Tegenwoordig kun je in de stad allerlei vetplantjes tegenkomen, ontsnapt van de vele groendaken. Muurpeper groeit ook op die daken maar is geen nieuwkomer. Al hoeft er maar een blaadje los te raken en het kiemt weer ergens. Ook al..
De nieuwe Atlas-medewerker Laura groeide op in de Achterhoek. Op haar 17e verhuisde ze voor haar studie naar Leiden, drie jaar later naar Nijmegen. Hoewel ze een stadsmens is, gaat ze nog graag terug naar haar ‘roots’. Laura..
Als je tijdens een lekker warme zomeravond tot laat in de tuin zit, kan het voorkomen dat je, terwijl het echt al flink schemert, nog een libel ziet langsvliegen. Die kan dan in het donker minuten lang om je heen vliegen, al..
Moet je uitheemse planten wel of juist niet bestrijden? In deze terugkerende discussie gaat het vaak over of een soort schadelijk zou kunnen zijn voor onze natuur, of economie. Gezondheidsrisico’s worden minder vaak als argument..
Nog maar een jaar of vijf in Nederland en inmiddels al in alle provincies gezien en zelfs al eentje op de Wadden. Het scheefbloemwitje is met een razendsnelle opmars bezig. De zomer, van juli tot september, is de tijd dat deze..
Van 3 tot en met 25 juli 2021 organiseerde De Vlinderstichting voor de 13e keer de tuinvlindertelling. Dit jaar zijn er ruim 10.000 tellingen gedaan waarin ongeveer 110.000 vlinders werden geteld. Door het natte en koele weer..
Om schoolpleinen te vergroenen en een meer aantrekkelijke speelomgeving te maken, gaat de provincie Utrecht samen met IVN Natuureducatie een servicepunt opzetten. Het servicepunt zal inspiratie, informatie en ondersteuning bieden..