Natuurberichten

Dossier: Ecosysteemdiensten

Ecosysteemdiensten zijn de vele baten van de natuur voor de mens. Denk hierbij bijvoorbeeld aan drinkwater, constructiehout, kustbescherming, bestuiving, verkoeling in de stad en recreatie in de natuur. Nature Today publiceert artikelen over ecosysteemdiensten en de bescherming ervan.

Pagina 36 van 67 - 667 Resultaten

Droge plantjes (viooltjes) op zuidhelling duinen

Het klinkt zo tegenstrijdig en toch gebeurt het tegenwoordig bijna elk voorjaar en elke zomer. De natuur verdroogt onder invloed van verdamping en bij gebrek aan neerslag. Ook in een waterwingebied. En eigenlijk boft de natuur..


Lees verder 27 juni 2020   4 jaar oud
oranjetipje

De natte bossen en bloemrijke graslanden moeten zich nog verder ontwikkelen, maar al een jaar na oplevering staan de eerste ratelaars er in Leidsche Hoeven prachtig bij. Het gebied bij Tricht (Geldermalsen) ging onder regie van..


Lees verder 26 juni 2020   4 jaar oud

Met de manier waarop we met ons natuurlijk kapitaal omgaan, is een wereld te winnen. Willem Ferwerda (Commonland) en Danielle de Nie (Wij.land) strijden al jaren om landschappen weer groener, leefbaarder en gezonder te maken...


Lees verder 25 juni 2020   4 jaar oud
Permanent kwadraat met jonge aanplant en raster

Om de effecten van (herstel)maatregelen en werkzaamheden door de jaren heen goed te volgen en in kaart te brengen, is een zorgvuldige monitoring onmisbaar. Vandaar dat de we dit zoveel mogelijk integreren in de projecten die de..


Lees verder 23 juni 2020   4 jaar oud
groep edelherten

Elk kwartaal zijn in het blad Zoogdier achtergrondartikelen te lezen over bescherming van en onderzoek naar in het wild levende zoogdieren. Het zomernummer biedt inzicht in het volgen van de vleermuistrek, gebruik van..


Lees verder 18 juni 2020   4 jaar oud
Observerende wolf

In 2012 was 45% van de Nederlandse bevolking positief ten opzichte van de natuurlijke terugkeer van de wolf. Inmiddels is dit gegroeid naar 57%. De wolf hoort volgens deze mensen thuis in Nederland. Dit geldt ook voor bewoners van..


Lees verder 17 juni 2020   4 jaar oud

Voor de totstandkoming van een determinatiewerk over russula's worden vrijwilligers gezocht om mee te helpen bij het verzamelen van russula's, de collecties te beschrijven en te determineren...


Lees verder 10 juni 2020   4 jaar oud
Vuurgoudhaan natuurjournaal

Kleine eieren en sprookjesachtige bloemen...


Lees verder 4 juni 2020   4 jaar oud
Caulerpa macrophysa, a common green algal species of Bonaire. This algae forms mats tightly attached to rocks and corals, often in the intertidal or shallow areas

Tijdens de 2019 expeditie van Naturalis Biodiversity Center en Stichting ANEMOON is onder meer de grote verscheidenheid aan zeewieren van Bonaire onderzocht en gecatalogiseerd. Uit deze en eerdere rapporten zijn bijna 250 soorten..


Lees verder 31 mei 2020   4 jaar oud
Gewone dwergvleermuis, nr 1 bij de vleermuistuintelling

Afgelopen weekend (23 en 24 mei) vond de Voorjaars Vleermuistuintelling 2020 plaats. Na de voor- en najaarstellingen van 2019 was dit de derde vleermuistuintelling die in Nederland is gehouden. 492 tuineigenaren - 200 meer dan..


Lees verder 28 mei 2020   4 jaar oud

Archief