Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 88 van 127 - 1266 Resultaten

Sinds 2003 inventariseert het Natuurcentrum Ameland jaarlijks de flora van het groene strand tussen Nes en Ballum. Tijdens de inventarisatie op 23 augustus 2013 ontdekte Gerard Dirkse een klein soort Lamsoor. Bij nadere..


Lees verder 24 augustus 2014   10 jaar oud
Pollenval op het dak van het Leids Universitair Medisch Centrum

Het warme weer van het afgelopen voorjaar kan leiden tot hogere concentraties boompollen in de lente van 2015, en kan dus volgend jaar voor extra klachten zorgen bij hooikoortspatiënten. Dit blijkt uit onderzoek van de..


Lees verder 21 augustus 2014   10 jaar oud
Bronskleurig eekhoorntjesbrood komt alleen in lanen voor

De wolkbreuken van de laatste tijd hebben behoorlijk huisgehouden in ons land. Toch duurde het nog vrij lang voordat het effect daarvan te merken was op de paddenstoelen. Vooral in lanen worden momenteel grote aantallen boleten..


Lees verder 20 augustus 2014   10 jaar oud
De eerste waarnemingen van Lysianassa ceratina op de Nederlandse kust

In het tweemaandelijks tijdschrift van de Strandwerkgroep “het Zeepaard” van april 2014 is door Marco Faasse en anderen een artikel gepubliceerd over de eerste waarnemingen van de vlokreeft Lysianassa ceratina op de Nederlandse..


Lees verder 17 augustus 2014   10 jaar oud
Nest van een gewone wesp dat bestreden is en waarvan de voorkant verwijderd is

In grote delen van Nederland zijn maar weinig tot zeer weinig wespen. Het aantal meldingen van wespennesten ligt bij veel bestrijdingsdiensten net als half juni veel lager dan normaal. Diverse bedrijven hebben tot 95 procent..


Lees verder 15 augustus 2014   10 jaar oud

Hoewel juli nog niet eens is afgelopen lijkt de zomerpiek voor vlinders al achter de rug. Het aantal vlinders deze zomer was even hoog als de afgelopen 24 jaar, maar alles vloog weken eerder dan het langjarig gemiddelde...


Lees verder 21 juli 2014   10 jaar oud
vaal kokerbeertje vierkant

Er worden regelmatig nieuwe vlinders in Nederland gemeld. Dat zijn vaak nachtvlinders omdat daar erg veel soorten van zijn. Recent werd zoomvlekspanner ontdekt en nu is er in juni ook een vaal kokerbeertje gezien. Zijn het..


Lees verder 3 juli 2014   10 jaar oud
Bijenorchis (Ophrys apifera).

2014 blijkt een topjaar te zijn voor orchideeën. Veel soorten zijn explosief toegenomen of doken op nieuwe locaties op, zoals Bleek bosvogeltje, Aapjesorchis en Bijenorchis...


Lees verder 3 juli 2014   10 jaar oud
Wilhelminapark, Utrecht

Meer nog dan water zorgt groen ervoor dat we ons prettig voelen in een stad op een warme zomerdag. Een goede en verspreide hoeveelheid stadsgroen is daarom essentieel om stadshitte te lijf te gaan...


Lees verder 30 juni 2014   10 jaar oud
Duitse wesp

In grote delen van het land komen momenteel bij wespenbestrijdingsdiensten tot 95 procent minder meldingen van wespennesten binnen dan normaal. Ze hadden juist veel meldingen verwacht dit jaar door de zeer gunstige..


Lees verder 22 juni 2014   10 jaar oud

Archief