Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 63 van 127 - 1266 Resultaten

Eikenprocessierups eerste larvestadium Dieverbrug eikenprocessierupsproefstation

In het eikenprocessierupsproefstation in Drenthe zijn op 5 april de eerste eikenprocessierupsen uit hun eitjes gekropen. In het proefstation in Noord-Brabant kwamen ze op 6 april uit. Voor het eerst kwamen ze in het noorden eerder..


Lees verder 9 april 2019   5 jaar oud
Verschil in ontwikkeling van een sierkers in Bennekom tussen 5 april 2018 en 7 april 2019

Dit jaar was februari 5,4°C warmer dan vorig jaar en maart was 3,7°C warmer. Het grote temperatuurverschil heeft een overduidelijk effect op de snelheid waarmee planten zich ontwikkelen. Met de GrowApp zijn de verschillen tussen..


Lees verder 7 april 2019   5 jaar oud
Groen Schoolplein, Apeldoorn

Vanaf deze week kunnen scholen via Groenvoorgelderland.nl een crowdfundingsactie opzetten voor het realiseren van een groen schoolplein. De provincie heeft deze site ontwikkeld om scholen extra te ondersteunen bij het omvormen van..


Lees verder 5 april 2019   5 jaar oud
Berk in bloei

Mensen met een berkenpollenallergie kunnen komende tijd veel klachten verwachten. Dit melden Weeronline, Wageningen University en het LUMC. Het berkenpollenseizoen piekt momenteel en bovendien blijft het vanaf vandaag voorlopig..


Lees verder 4 april 2019   5 jaar oud
Groenblauw schoolplein in Delfland

Stel je voor: te midden van de drukte, verkeerschaos en stenen kolossen van de volle stad ontstaan er weer kleine groene eilandjes voor mens en dier. Sinds 15 maart dragen de provincie Zuid-Holland en het Prins Bernhard..


Lees verder 3 april 2019   5 jaar oud
Magnolia , bloei Belmonte 30-3-2019

En weer een zeer warme week. Steeds meer magnolia’s en sierkersen staan in volle bloei. Onder andere pinksterbloem, hondsdraf, peer, fluitenkruid en berk worden in bloei gemeld op Natuurkalender.nl. Boerenzwaluw en zwartkop komen..


Lees verder 31 maart 2019   5 jaar oud
Bloei berk

Door de zeer hoge temperaturen in februari en maart komen de eerste berkenbomen al in bloei. Daarmee gaat 2019 de boeken in als een vroeg berkenhooikoortsseizoen. Door aanhoudende zonneschijn en hoge temperaturen zal de komende..


Lees verder 24 maart 2019   5 jaar oud
venwitsnuitlibel - primair

Onderzoekers hebben de trend van libellen in tien Europese regio’s onderzocht. Hieruit blijkt dat de libellen in die regio’s samen licht vooruitgaan. De onderzoekers vonden, zoals verwacht mag worden, dat warmteminnende soorten in..


Lees verder 13 maart 2019   5 jaar oud
Sierkers voorjaar 2018

De komende weken transformeert de natuur in Nederland van de grauwe winter naar de frisgroene en kleurrijke lente. Drukke tijden voor het bijhouden van alle eerstelingen in De Natuurkalender, maar ook de tijd om met de GrowApp de..


Lees verder 10 maart 2019   5 jaar oud
Dikke kelderzwam

Kelderzwammen zijn berucht op bewerkt hout in gebouwen, hoewel ze het meest in de vrije natuur worden gevonden. In vochtige ruimtes, zoals kruipruimtes onder huizen, kelders en dergelijke kunnen kelderzwammen flink huishouden...


Lees verder 6 maart 2019   5 jaar oud

Archief