Natuurberichten

Categorie: Klimaat

Door de uitstoot van broeikasgassen onder andere door het gebruik van fossiele brandstoffen door de mens ontstaat het broeikaseffect. Hierdoor verandert het klimaat in Nederland en wereldwijd. Het leidt tot een opwarming van de aarde en zeespiegelstijging. Zowel de stijgende concentratie aan broeikasgassen en de klimaatverandering heeft grote gevolgen voor de natuur. Topbiologen hebben hier honderden natuurberichten over gepubliceerd op Nature Today. Hieronder staan alle klimaatgerelateerde natuurberichten met de meest recente berichten bovenaan.

Pagina 39 van 127 - 1266 Resultaten

Namens JongerenXNaturalis bieden Aniek Moonen (links) en Auke-Florian Hiemstra (rechts) het manifest aan aan Ed Nijpels (midden.

Donderdag sprak Ed Nijpels (voorzitter voortgangsoverleg klimaatakkoord) met de denktank JongerenXNaturalis over het belang van biodiversiteit. Vertegenwoordigers Aniek Moonen (Jonge Klimaatbeweging) en Auke-Florian Hiemstra..


Lees verder 22 mei 2021   3 jaar oud
Eikenprocessierupsen 1ste larvestadium vervellend naar 2de larvestadium

Door de bijzonder koude april en koude start van mei bevinden de eikenprocessierupsen zich nu pas in het eerste en tweede larvestadium. Niet eerder werden zo laat in mei nog rupsen in het eerste larvestadium aangetroffen. De..


Lees verder 18 mei 2021   3 jaar oud

In een grote kluit oesters, verzameld langs de Westerschelde, werd begin april een tweekleppige ontdekt die nog niet uit ons land bekend was. Het gaat om een jong exemplaar van een schelpdier uit het Middellandse Zeegebied. Deze..


Lees verder 16 mei 2021   3 jaar oud
Werken aan kleinschalig landschap Brummen

Wat doe je als een groot project voor versterking van natuur en watersysteem tot onrust leidt? In Brummen besloten waterschap, provincie en gemeente inwoners actief te betrekken. De plannen worden nu door overheden en inwoners..


Lees verder 30 april 2021   3 jaar oud
Zwarte ooievaar EENMALIG GEBRUIK

In grenspark Kempen~Broek bij Weert gaat ARK Natuurontwikkeling samen met Natuurmonumenten het eeuwenoude moerasgebied Wijffelterbroek en het aangrenzende Kettingdijk in oude glorie herstellen. Niet alleen wordt zo de verdroging..


Lees verder 25 april 2021   3 jaar oud
De rosse metselbij is in totaal 12.971 keer geteld, en staat daarmee op de tweede plek van meest gespotte bijen en zweefvliegen.

Opnieuw telden duizenden Nederlanders mee tijdens de Nationale Bijentelling vorig weekend. Veel bijentellers merkten op dat er nog weinig in bloei stond in hun tuin. Experts speculeerden dat de winterse kou in april wel eens zijn..


Lees verder 24 april 2021   3 jaar oud
Ruige dwergvleermuis

Gisteren heeft de Raad van State uitspraak gedaan in het hoger beroep in het kader van de gedragscode Natuurinclusief Renoveren. Dit hoger beroep was onder andere door de Stichting Ecologisch Vleermuis Onderzoek Nederland (SEVON)..


Lees verder 22 april 2021   3 jaar oud
1-4 uitgekomen eipakket wacht op ontluiken knoppen 14-4

Door de warmte eind maart kwam op 1 april ongeveer tien procent van de eerste eipakketten van de eikenprocessierupsen uit. Daarna volgde een koude periode die een paar weken heeft aangehouden, waardoor de uitkomst van het..


Lees verder 21 april 2021   3 jaar oud
Het Meuleman

Op Landgoed Het Meuleman in Overijssel zijn maatregelen uitgevoerd om het bos te revitaliseren en de biodiversiteit te verrijken. Door de maatregelen zal het bos meer CO2 vastleggen én is het beter bestand tegen de gevolgen van..


Lees verder 13 april 2021   3 jaar oud
Drooggevallen Keijenhurkven

De Werkgroep Natuur en Landschap Oost-, West- en Middelbeers stuurde eind vorig jaar een brandbrief met een noodkreet over de verdroging van de Landschotse Heide naar een aantal betrokken instanties. Onlangs ontvingen ze antwoord...


Lees verder 12 april 2021   3 jaar oud

Archief